Har nu testlöpt mina nya Icebug senaste veckorna. Hade även skon på 10-mila natten utan att springa in dem innan och det fungerade utmärkt. Spirit olx blev en favorit hos många under 2009 på grund av sin fina löpkänsla, men produktionen hade vissa problem och dubbarna lossnade på många skor. Till årets modell hade mer än utseendet uppdateras (cool grön färg) och hållbarheten är på en helt annan nivå. Förra årets modell tappade jag fem dubb efter bara ett par, tre turer. Dubbarnas huvud är på årets modell ca 3 ggr större än tidigare, och dubbens hals är nästan dubbelt så lång. Så dubbhuvudet fäster 3mm längre in i sulan och vissa gummidobbar är förstärkta och förstorade. Märker alltså en klar skillnad i hållbarheten från fjolårets modell. En riktigt skön OL-sko som jag kan rekommendera.

Betyg (1-10) 9

Har också provlöpt den odubbade varianten som är lite lättare och smidigare. Celeritas betyder snabbhet. Detta innebär en sko med ännu bättre löpkänsla. Dock så är de lite halkiga om underlaget är vått. Sulan har här en speciell gummiblandning och ett aggressivt mönster där lera leds iväg ut åt sidorna i diagonala kanaler enligt samma princip som gör att traktordäck greppar i lera. Hela skon är mjuk och följsam och tillåter foten att behålla sitt naturliga rörelsemönster. Kan även rekommendera denna sko då den har en skön löpkänsla. Betyget blir dock lite lägre då den som odubbad variant konkurrerar med flera andra skor på marknaden.

Betyg (1-10) 8