Upptäckte att pannlampan jag var med och testade fram ifjol, Silva Ninox™ vann pris nu i år. International Forum Design Hannover belönade Silva Ninox™ med OutDoor INDUSTRY AWARD 2010 för sin innovativa design och höga produktkvalitet. Riktigt kul att man fått testa fram en vinnande produkt.

Ninox™ är den tekniskt mest avancerade pannlampan i Silvas outdoor-serie, framtagen för att klara de tuffaste av förhållanden. Teknologin Silva Intelligent Light® garanterar en ljusbild med både starkt, fokuserat distansljus och flodljus med bred spridningsvinkel för närmare håll. När den inte används kan Silva Ninox™ förvaras i packpåsen Silva Cocoon™ som är integrerad i huvudbandet, för att slippa trassel i fickan eller ryggsäcken.

Sex olika ljuslägen ger flexibilitet och en möjlighet att förlänga batteritiden. Första ljusläget är rött ljus för situationer när det är nödvändigt att bevara sitt mörkerseende. Silva Ninox™ drivs av tre AAA-batterier som räcker i 30 timmar på det starkaste ljusläget, eller upp till 90 timmar om man väljer något av de lägre ljuslägena. Pannlampans vikt är 80 gram inklusive batterier och huvudband.

Pannlampa blir det på skallen även ikväll då det blir nattorienteringscup (Nattjakta) vid Jössestugan. Ska bli kul. Kan gå hur som helst i mörkret men hoppas att kunna slippa taggtråd denna gång.