Fm. Morgonjogg 40 min före frukost. Runt ut till Kärrsmossen.

Em. Löpning A1 1.10h blandat skog,grusväg och leråker. Sprang bla till Koppsäng mm.

Form (1-10) 3

Kv. Styrketräning på Atletklubben med Emil. Jogg på löpband 10 min. 5 min sittupps, 5×4 smalbänk 70 kg. Lite dips 4 set, Nerdrag 5×3 på 75 kg.

Form (1-10) 3

Övrigt: Massage och lite knäckning av ryggen hos Henrik Nilsson på Hagapraktiken. Var stel och orörlig i benen tyckte han.

Blog ImageNu har jag läst ut boken, gjorde det direkt jag fick den. Blev lite nostalgisk där. Ha ha, faktum är att jag kunde verkligen inte slita mig när jag började läsa. Så den var lika häftig nu som i mellanstadiet. Ruskig! Man blir nog aldrig vuxen!?

På bilden ser ni grymme Antracit på den svarta storken Navaja. I boken stiftar man bekantskap med diverse lustiga smådjur. Bla. Hasselmöss, svartråttor, uttern Torpedo och igelkottar. De två roligaste figurerna tycker jag är Slufsen (Källarråtta) och Vesslan Albin (en av skogens värsta banditer). Märks tydligt att boken härstammar från Belgien på 50-talet. Knappt tio år efter Hitlertysklands överfall på Belgien. Författaren vill helt klart förmedla den terror som skedde när Nazisterna tågade in i landet. Ex. Blixtinvasioner, den ständiga närvaron av ond bråd död och rädslan. Hotet är så stort att det faller sig närmast omöjligt att kunna försvara sig mot. I likhet med männsikorna i det ockuperade Belgien gömmer sig djuren (invånarna) i Klorofylls dal under själva kampen och dyker upp först efter slutsegern. Antracit är som Hitler i boken. Helt och hållet otäck. Han är ondskan själv personifierad. Det råder aldrig några som helst tvivel om att skurken menar dödligt allvar.

Rätt hemskt att skildra en barnbok på detta sätt men väldigt intressant nu när jag läser den som vuxen. Frågan är om man kan kalla sig vuxen efter detta tilltag. Beställa en bok från andra sidan Sverige bara sådär. Helstolligt men typiskt mig!

Over an out