Fm. Morgonjogg 35 min på Prästängen.

Form (1-10) 3

Kv. Nattorientering i Kil A1/A2/A3 1.20h

Form (1-10) 4

Blog Image

Kylklampen nattcup. Vid Lökeneskogen en liten bit utanför Kil. Magnus Nordström hade strängat upp en riktigt svår herrbana, vilket många fick erfara utefter de 20 kontrollerna på banan.

Efter att ha tagit alla gafflingskontroller (3-13) var jag i ledning med över 4 minuter om man ser sträcktiderna. Det var 3 slingor med olika längd som skulle plockas. Jag missade lite på någon när jag följde en annan snubbe och inte vågade lita på mig själv. När jag var klar med gafflingarna så sprang bla. Anders Lindberg OK Tyr som vann och VVOK Björn ut på en kort slinga till. Själv fortsatte jag mot kontroll nr 14 men på något sätt vred jag kartan upp och ner och sprang kontrakurs i 500 meter rätt ut i skogen. När jag upptäckte misstaget hade jag inte den blekaste aning om var i skogen jag var.

Hittade efter några minuter en stig som jag följde till ett stigkors där jag kunde läsa in mig igen. Sedan tog det länge innan jag tog mig därifrån till kontroll 14. Enligt sträcktiderna ca 10 minuter men det kändes bra mkt längre. Hade gett upp tävlingen men tänkte fortsätta runt lite lätt och ta de kontroller som var kvar.

Strax efter 17:e kontrollen (som förövrigt inte verkar ha registrerats på min sportident) kom dock Björn och tvilling Nordström från Grums rusandes. Trodde de var långt, långt före mig men det var endast 2 andra som gått förbi under tiden jag var vilse. Så jag hängde med dom i stort sett in till mål. Lampans ljus blev så svagt på slutet så jag såg knappt något så jag fick finna mig i att ligga bakom. Löpformen var lite bättre ikväll. Kanske tände till när det var tävling på g. Låt dock bli att spurta på slutet då jag visste att segern var långt borta. Men att ha haft ledningen med 4 minuter vid kontroll 13 före de här fullblodsorienterarna är ändå godkänt tycker jag. Någonstans så finns det ett litet ljus i mörkret med mina orienteringskunskaper.