En figur som antagligen kommer att dyka upp här på Bloggen är Vild-Olle. En filur som genomsöker urskogen i jakt på spännande upplevelser. Samer ger han inte mkt för. De gjorde vildrenar tama och kallar dom sina. Utrotar alla rovdjur och gnäller på myndigheterna. – Ett jävla gnäll är Vildens kommentar. -Ja jag kan inte minnas att jag nånsin hört en lapp som haft nånting positivt att säga, utan det är bara ett evinnerligt gnäll. Spelar ingen roll hur mkt bidrag dom får eller hur många vargar, björnar eller kungsörnar som skjuts.

-Varje ren lär sponsras med runt 40 papp av skattebetalarna säger Vild-Olles bästa vän Jonny Svammelman .

Vild-Olle hittade också intressanta spår uppe på Byamossarna, garanterat vargspår. Spårstämplar och steglängd stämmer gott överens med tidigare vargspår. Har vargen hittat upp på platån mellan Gunnarskog och Mangskog kan den känna sig trygg. Inte många som är ute i skogen däruppe.

På de olika bilderna ses Vild-Olle forcera en hög bergvägg och sedan är det Svammelman som följer vargspåret för att se om vargen lämnat efter sig något gott att äta.

Vild-Olle dokumenterar också med filmkameran. Här kan ni se två filmer:

*Vild-Olle´s Äventyr. Guidning på berget.

*Vild-Olle goes crazy