Blog ImageIdag är det onsdag. 3 dagar kvar. 0.00 natt till söndag smäller startskottet för ”långa natten”. Den riktiga långa natten. Eller den riktigt ”extremlånga” natten – 5 gånger långa natten på en gång. 75km löpning på en av STHLM absolut brutalaste banor. Ett varv är 15km med ca 400 meters stigning. Uppför! Sen ska man ner också, nedförsbackarna är det som är värst i långa lopp. På cykel och skidor får man välförtjänt vila i utförsbackarna, här får man bara mosiga muskler på nervägen. Jag kommer antagligen att bli tröttare än någonsin. Vilar mig i form och dricker mkt dagarna innan. Planen är att öppna otroligt lugnt eftersom många eller alla kommer att vara ruskigt trötta på slutet och då tror jag man kan tjäna tid. Jag springer loppet för min sponsor MAGAZINET sport i Karlstad och dess ägare Peo Nilsson gör också en intressant start. Han kan säkert överraska, börjar få rutin på långlopp nu. Min målsättning håller jag kvar och det är att förbättra fjolårsplaceringen på SM i trailrunning. Ska jag förbättra den (2:a) så krävs det ett superlopp. Det är mitt mål att få till en superkänsla. Känna mig stark hela vägen. Tro att jag är starkare och mindre trött än alla andra. Men det kan lika gärna sluta med att man inte kommer runt överhuvudtaget. Men tröttheten kommer inte att stoppa mig utan bryter jag är det för att jag har blivit skadad eller riskerar hälsan för det är faktiskt det som kan hända när man ställer upp i en sådan tävling. Allt, precis allt kan hända.

Banan är provsprungen. Maria är service personal under loppet. Hon kommer att bli trött av bara detta uppdrag, det är jag säker på. Hon kommer också få ta hand om spillrorna som finns kvar av mig efteråt. Kroppen måste också förberedas på diverse blessyrer. Tejpa fötter. Smälla fulla rumpan och skor med vaselin. Kanske ska satsa på att kana utför backarna =). Vätskan blir viktigast. Redbull och Cola sista 2 varven. 2007 års Ultraman World Champion Jonas Colting tipsade mig hur han brukade göra i Ultraman. Efter halva sträckan ( ett marathon) gick han på med Redbull och Cola. Tror det kan funka. Pannlampan jag använder mig av blir antagligen en Petzls nya pannlampa med LED-dioder, Petzl Ultra eller Lupines värstinglampa Betty. Återstår om o-ringen chefen får loss den. Hoppas på det. Då blir det ett rejält ljus i Ursvikskogen. Blända motståndarna kan fungera bra i det psykologiska spel som blir ett sådant lopp.

Håll tummarna gott folk, det kommer behövas.