Blog ImageMyrvarvet Holmedal

Humlegiftet hade släppt sitt grepp och foten gick äntligen ner i ett par löparskor. Så då var det lika bra att köra ett litet race. I herrklassen 7.2km ställde jag, Mr Nilsson och Martin Holmstrand upp från Arvika. Även coach Kenta sprang och gjorde ett helt ok lopp om man ser till sista årens träningsmängd. Banan är ganska kuperad som består mestadels av grusväg/asfalt och ett parti på ca 1 kilometer går på en liten stig. I år avgjordes loppet på stigen då Martin gick om mig och fick en liten lucka som jag aldrig klarade att täppa till även om jag kom lite närmare på sista delen av banan. (9 sek i mål) Chrille var med till och med tills stigen tog slut då han tappade lite fart. Tror dock att han håller längre och längre ju mer träning han får i kroppen så då får jag och Martin passa oss framöver.

Så Martin Holmstrand fick återigen ta med sig vandringspriset hem eftersom han vann loppet även 2007. Kändes mig lite halvstel och seg i löpsteget idag och fick inte till det riktigt men Martin var stark och gjorde ett taktiskt perfekt lopp. Är det något lopp som Martin vill vinna så är det nog detta som går på i stort sett hemmeplan så han hade nog laddat upp bra hemma hos föräldrarna i Karlanda. Så det kändes ganska bra att bli tvåa idag även om det såklart svider lite då jag trodde jag skulle kunna slå honom men på en kuperad banan som denna är han bra.

Vad som dock kändes värre var att vi var några sekunder bakom banrekordet som tillhör en viss Martin Larsson. Det satte han 2005 då han var i mycket bra löpform. Nu får man säkert höra det också. Nästa år då ska det förhoppningsvis ryka all världens väg. Vi öppnade också troligtvis lite för hårt då första kilometern bla gick på 3.04

Myrvarvet 7.2km (5 bästa herrarna)

1. Martin Holmstrand KIF 23.14

2. Lars-Olov Gävert Magazinet 23.23 00.09

3. Christian Nilsson Magazinet 24.06 00.52

4. Lars-Erik Karlsson IF Göta 27.25 04.11

5. Markus Ruus IK Spring Väst 27.56 04.42