Blog ImageHäljebodaloppet

Stod på startlinjen i den finaste löpartävlingen man kan springa i trakterna kring Arvika. Häljebodaloppet. Loppet är mellan 7 och 7,5 km långt. Grusväg och stig. Det är ett riktigt utmanande och tufft lopp med flera tunga stigningar och småteknisk löpning utför. Det finns ett bergspris på toppen av banan efter en rejäl stigning på Finnskogs-leden. Loppet har fått mycket beröm för den natursköna banan. Tävlingen hålls i samband med Häljeboda-dagen, så det finns även tillfälle att besöka loppmarknaden, lyssna på musik, äta nävgröt och fläsk,
m.m.

Fina priser delas ut i form av ett vandringspris (ett för herrarna, ett för damerna) från Magnor Glasbruk samt första, andra och tredje pris i respektive klass. Dessutom delas ett ”bergspris” ut till den som först når banans högsta punkt.

Tyvärr är deltagarantalet väldigt lågt vilket är otroligt synd på ett så fint arrangemang. Tror vi bara var 14 herrar och kanske 9 damer.

Detta är ett lopp som jag vill placera mig bra på då det nästan är hemmaplan. Jag hade turen att både vara först upp på klätten och först in till mål så jag fick flera pris. I loppet startade jag ganska lugnt och ökade på lite grann efter ca 1,5 km. Kändes kontrollerat och bra, dock var jag lite seg i uppförsbackarna men utför och på platten gick det bra. Blev nytt banrekord med 26.16 då tidigare var 26.41. Trodde jag skulle komma under 26 min ett tag men en lite långsam öppning grusade de förhoppningarna. Med tanke på den ”tuffa” träningsveckan som ligger bakom mig så får jag vara nöjd med tiden och loppet. Banan var också lite blöt och hal så det gick säkert en bit långsammare på stigpartiet både upp och ner på klätten. Det fina vandringspriset från Magnorglas tog jag hem för alltid med mina tre ”raka” inteckningar. Härligt!Blog ImageAndra pristagare, skidåkaren och orienteraren Martin Sundbäck hämtar pris.

Resultat Herrar

1. Lars-Olof Gävert 26.16

2. Martin Sundbäck 28.53

3. Johan Tholander 29.35

4. Anders Frykblom 30.11

5. Erik Sundbäck 30.12

Resultat Damer

1. Tanya Nykonyuk 38.58

2. Karin Stenebo 39.32

3. Ellen sundbäck 40.57