<!–
WriteFlash('’);
//–>

Sveriges hårdaste idrottsman instruerar i rullskidåkning, se gärna 1.35 in i filmen när Mathias säger: – Tänk på att slå sönder skiten i asfalten! Brutal man, tror inte många kan mäta sig i träningshårdhet i Sverige när det gäller konditionssport. Många kanske har tränat lika många timmar men med lägre intensitet. En del vill säkert hävda att Triathleten Jonas Colting är Sveriges hårdaste idrottsman och det är ingen tvekan om att han är hård för det är han. Det vill han även själv gärna framhäva också – på sin hemsida skriver han att han är ”Sveriges tuffaste idrottsman”. Men ser man till testvärde, syreupptag, hårdhet och styrka ligger han långt, långt efter Mathias, det är jag tämligen bergssäker på. Mathias behöver inte skriva någonting – alla som är lite insatta bara vet att han är stenhård!

Inatt drömde jag att jag körde rullskidsintervaller uppför en backe som aldrig tog slut med Martin Larsson och Christian Nilsson. När jag vaknade var jag alldeles trött så jag undrar om jag inte var iväg på riktigt till en backe i sömnen och körde. Får se drömmen som ett tecken på att det börjar bli dags att plocka fram skidutrustningen nu och hoppas på att det för en gångs skull blir en riktig vinter.

Ska försöka få igång träningen för ÖK-styrkan nästa vecka. Var i gymmet (Atleten) igår och testlyfte lite. Tyckte det var hårt med 5:or på 80 kg i bänkpress så det börjar bli dags att bygga upp sig lite så man kan staka sig fram i skidspåret på ett bra sätt ifall snön kommer till Värmlandsskogarna.

Svårt att tänka mig att stakförmågan kommer bli lika bra i vinter som när jag var 5:a på rullskid-SM för några år sedan då jag var ruskigt stark i stakningen med nollteknik men man ska aldrig säga aldrig. Har man en gång varit bra igång är det lättare att komma tillbaka. Hoppas Larsson kommer till stan och tränar lite i höst också så man kan få lite sparring på rullskidpassen.