Blog ImageSeger på Nattjakta. Även på årets första nattcup kunde jag starta med en seger. Avvaktade lite i början av loppet. Björn Andersson la av i ett rysligt tempo på väg till första posten och han hade även fått en liten lucka. Till andra var fältet ganska samlat men även där hade Björn initiativet och drog fältet. Sedan hade Björn, jag, Martin F och Christian samma gaffel. Holmstrand sket i sin gaffel och körde med oss för tränings skull. På väg till näst sista kontrollen började det hända saker och då gick tempot upp betydligt. Jag missade lite på den kontrollen så jag tog den som trea och började köra mot sista. Martin Fogelberg hade här lagt in en tempoökning men jag fick kontakt efter halva sträckan med Holmstrand i rygg. Björn missade näst sista ytterligare och tappar här kontakten med övriga.

Loppet avgjörs inte förrän på väg från sista kontrollen till mål. (Se karta nedan för ungefärlig löpväg på de som var med i slutspurten) Det var 4 löpare samlade över gärdet när det var 2-300 meter kvar. Fogelberg var het och benen gick som trumpinnar på´n över åkern. Christian som sett stark ut hela banan såg ruskigt taggad ut och gled upp jämsides med mig. Jag höll mig stencool i det läget, gled obemärkt ner till vägen och kunde ganska ohotat spurta hem loppet med ett tiotal sek. Jag var tydligen den enda som såg det vägvalet vilket var solklart det bästa. Härligt att änligen få chansen att sätta dit Christian i orientering efter missären på skol-KM i åk 5. Egentligen borde jag nu få tillbaka guldet 😉 Blog Image

Prelim Resultat

1. Lars-Olof Gävert VVOK 50.00

2. Christian Nilsson VVOK 50.11

3. Martin Fogelberg VVOK 50.55

4. Björn Andersson VVOK 51.12

(Disk) Martin Holmstrand VVOK 51.17

5. Jörgen Ekman VVOK 1.02.09