Blog ImageTrailrun.se kördes för andra gången i lördags. Tyvärr var startfältet mindre på denna fina tävling i år. Trodde nog att det skulle vara ett betydligt större startfält än ifjol men så blev tyvärr inte fallet. Dock fick de som sprang en fin upplevelse på den tunga och blöta banan.

Jag delade segern med Christian då vi hade sällskap utefter hela banan. Vi blev ensamna efter drygt 3 kilometer och i mål var avståndet till 3:e man ca 5 minuter. Blev en naturlig växeldragning när jag började med att ligga i täten och sedan ramlade in i en gran efter ca 5 km, därefter drog Chrille ett tag. Efter att han skött dragjobbet så ramlade han in i en annan gran så jag fick därefter ta över farthållningen. Missade lite vid några stigkors men kom snabbt in på rätt spår igen.

I mittenpartiet på banan var Christian riktigt stark. Förmodligen det bästa han sprungit i år. På slutet kände jag mig ganska stark och där stigen blev lite bredare kunde man springa ut lite mer. Magazinet Karlstad tog därmed hem en dubbelseger för andra gången i Värmland på Trailrunning.

Banan är en fin led som är ca 16 kilometer, ganska kuperad och går över några myrområden. Stigning: +359,3 / -365,0.. Eller fin? Ganska svårsprungen och teknisk på sina ställen då tätpatrullen bjöd på hela 3 vurpor i årets race 😉

Medelpuls 163

Resultat

1 59 01:01:18 Lars-Olof Gävert Magazinet

2 58 01:01:18 Christian Nilsson Magazinet

3 26 01:06:38 Roland Berglund Sunne Multisport

4 52 01:06:45 Anton Nilsson Kils OK

5 31 01:07:38 Jörgen Johansson Kristinehamn Multisport

Mer info: Trailrun.se

Blog Image

Idag var det orientering. Langturn i Norge. Blev 1.40h slit i skog och mark. Kan säga att jag var grymt trött när jag kom till målet. På långa banan blev jag tvåa, 3 sekunder efter Eivind Lande. Brydde mig inte om att spurta idag eftersom han ändå hade gjort dragjobbet 97% av banan och tävlingen inte var speciellt viktig. Iaf inte för mig men tillräckligt trött blev jag minsann. Va ingen lätt terräng och blött till förbannelse var det också. Återkommer med karta och resultat.

Medelpuls 148