Ja ikväll var det bara att ta på sig blåstället och ge sig ut o kötta. Snö, motvind och ett par grader plus. Inget vidare alls kan man lugnt säga. Tänkte jag är nog ensam idiot ute i det här vädret men det var bla några tjejer ute och sprang. Ett sk. gott tecken att det finns fler idioter i den här stan som tycker det är viktigt att ägna sig åt lite sport, hälsa och friskvård.Blog ImageLite annorlunda upplägg denna vecka än de två tidigare, nu ”tema” fart.

Igår blev det VVOK träning. 7 km löp ca 30´ (15´ A2) + styrka.

Idag fm. A3 (A3 minus) 8x3min i det här jävla slasket vilket innebär inte full speed eftersom man halkade lite i varje steg. Körde runt Koppsäng.

kv. A3 (A3 minus) 45/15 x 20. Halkade nu också eftersom det föll snö så det blev inte högsta kvalitet på passet. Körde runt Arvika.

Sprang o tänkte på att i den här kommunen verkar det satsas noll på friskvård och idrott. Man snålar på det mesta i friskvårdsväg. Helt knasigt när man borde göra tvärtom. Folk blir fetare o fetare och mår sämre och sämre och det enda intresset och glädjeämnet många i västra Värmland har är när det blir helgen och de äntligen får ta sig av de starkare dryckerna och dricka så att de inte kommer ihåg hela kvällen. Inte för att man borde träna som en annan gör för det är heller inte kanske optimalt men att röra på sig i lagom mängd kan aldrig vara fel. Människan är skapad för rörelse. I massor. Sunda fritidsintressen kan berika ett liv med så mkt mer än att bara titta i bägaren.

I Jössefors monterar man ner elljusbanan. På Viks elljusbana är det en ny sträckning uppför en brant backe. På 120 meter finns bara en lampa. Det har pratats om någon ny hall i många år nu. Bygg en ordentlig isf. Med plats för friidrottare och likn. Med en löparbana längst ut. Som det är nu åker 10 åriga tjejer från Arvika till Våxnäshallen i Karlstad och tränar. Bygg hallen så man kan träna många olika sporter i mitten, ex innebandy, handboll o likn. Hallar behövs. En del har ju träningstider ruskigt sent på kvällarna som läget är nu. Helt vansinne egentligen, ska man lägga sig o sova någotsånär i tid så kan man inte träna kl 22.00. Säkert flera som går upp klockan 06.00 på morgonen också. Blir ingen bra kvalitet på varken träning eller sömn på det viset.

På Prästängen är vissa elljus svarta så där ser man inget, det har de varit i flera månader nu. De har pratat om en cykelbanan till Jössefors i 20 år och när de väl gjorde något så blir det en snålvariant som innebär att de drog upp heldragna linjer på den vanliga vägen och därutanför ca 50 cm har man cykelbanan. Helt vansinnigt, man får ju bilarna ännu närmare sig nu. Jag rekommenderar verkligen inte att ni ska cykla där. Speciellt inte om ni har barn. En barnfamilj på den vägen och den smala cykelbanan kan sluta i katastrof. Gör något ordentligt istället politiker, men tyvärr har vi antagligen för många politiker i denna kommun som bara sitter på sitt arsle dagarna i ända och skiter i allt som har med friskvård och hälsa att göra.

De festar till och med i kommunens lokaler på kommunhuset på en torsdagskväll så hårt att de fastnar i en poliskontroll med alkohol i blodet vid fredags lunchen. Det innebär att vi alltså har politiker i stan som går till sitt jobb fulla på morgonen och dessutom tar bilen dit. När inte högste hövdingen ens kan föregå med ett sunt betende hur ska man då tro den vanliga medborgaren ska kunna sköta sig bättre. Varje förening i Arvika som uppbär föreningsbidrag är skyldiga att ha en drogpolicy i sin klubb men vad är den egentligen värd när de som beslutat om den gör precis tvärtom?