Årskrönika 2008

Mest missade träning: Början av året blev det inte mkt tränat pga skador o likn. Fick bättre ordning på allt senare på hösten som tur var.

Roligaste träningspassen: VVOK träningen på måndagar, lättare löpning och cirkelstyrka plus en prestigefull fotbollsmatch som avslutning.

Tråkigaste träningspasset: När någon idiot i en bil håller på att köra över en när man åker rullskidor, därav klart mindre rullskidor..

Bästa tävling: Kilterrängen 25 kilometer, Långa terräng-DM, båda stod Kils OK som arrangör för.Blog ImageSegrare i herr och damklassen i Nattjakta 2008, klubbkamraterna L-O Gävert och Elin Eriksson.

Roligaste tävling: Nattjakta, nattorientering med bra arrangörer och mycket roliga banor. Sprinten i styckåsskogen var cool. Intaget av fästningen i Kongsvinger ännu en höjdare.

Hemskaste tävlingen: Ursvik Ultra, varför ska man springa 75 kilometer, dessutom mitt i natten??!! Hoppas på ett dag- trail SM nästa gång.

Trevligaste segern: Häljebodaloppet, tredje inteckningen så jag fick vandringspriset för gott och andra raka i Kristinehamn trailrace tillsammans med Christian Nilsson, båda tävlandes för MAGAZINET Karlstad.Blog ImageRoligaste DM-medaljen: Sprint-DM i orientering, visste inte att jag hade fått silver förrän långt efter samtliga gått i mål. Gjorde en hel del småmissar så jag var osäker på om det skulle räcka. Hade även missat utstämplingen så min tid fanns ingenstans. Längesedan man fick en medalj i orientering…

Bästa känslan i kroppen: Kilterrängen, tog det lugnt hela vägen och det kändes som jag joggade hela tävlingen. Va inte trött efter, trots 25 tuffa kilometerar i skog och mark.

Planerade formtopp som gick in: Kilterrängen och långa terräng-DM fast jag hade ett långt lopp i benen på DM funkade det helt klart hyffsat.

Planerade formtopp som inte gick in: Borejoggen och Karlstad stadslopp.

Värsta hållet: Sylvesterloppet i Nora på Nyår

Tråkigaste tävling: Ursvik Ultra, antagligen för att jag tvingades bryta pga skada. Plus att det gick mitt i natten dessutom.

Dåligaste tävlingsresultat: Borejoggen och Karlstad stadslopp

Störst besvikelse: Att jag inte kom till start på Ultralång – DM i orientering, var ju häng hela vägen. Bara att hänga och spurta. Några i klubben var besvikna att jag skippade chansen till ett DM-guld åt klubben i H 21. Men man kan aldrig veta förrän efteråt hur det hade gått men en stor chans till medalj var det iaf. Förmodligen årets största. Hoppas chansen ges igen…

Mest spännande tävlingen: Nattjakta, med kampen mot den grymt rutinerade och forne världsmästaren Sigurd Daehli i finalen. En tävlingsmänniska utan dess like. Tränade upp emot 1000h när han var som värst..

Bästa investering: Garmin Forerunner 305, orientering blev bra mycket roligare med en sådan på armen.Blog Image