Som alltid nuförtiden kommer snön lite senare så nu har det alltså blivit full vinter i västra Värmland. Detta gör att det är lite krångligt att få till bra löpträning. Även i skogen är det såpass mkt snö så att det inte är lätt att springa effektiva pass. Stark i orienteringsskogen kan man kanske bli men inte särskilt snabb.

Körde dock ett fint intervallpass med IF Göta på tisdagen. 8×1000 meter med 1 minuts vila. Började på tröskelfart och ökade tempot lite efterhand. Kändes ganska ok förutom att jag var tvungen att springa på toa mellan ett par intervaller då magen sa stopp. Det var därför en intervall blev på 3.12 för jag va tvungen att hålla igen lite på farten 🙂 Sista 4 hade jag fin draghjälp av en kille som körde 800 meters intervaller och vilade lite längre än mig. Lättare om man har sällskap 4 av 5 varv. Kände mig relativt fräsch efter 8 st så jag körde 5 st 100 meters stegringslopp också. Plus lite lättare vristhopp.

Tiderna på 1000 meters intervallerna blev: 3:20, 3:15, 3:08, 3:12, 3:07, 3:08, 3:08, 3:03.

Igår kväll åkte vi från orienteringen skidor på Byamossarna med pannlampor. Var ett ganska stort gäng. Kul! Körde några korta drag med högre fart annars körde vi lugn fart i sk. prattempo. Blir säkert något fint skidpass till helgen också.

Idag blir det några lättare löppass, förhoppningsvis ett i eftermiddag med karta i handen. Kanske också lite maxstyrketräning ikväll. Maxstyrka är när man använder relativt tunga vikter och kör mellan 1-5 repetioner vid varje set. Effektivaste styrketräningen skull jag vilja påstå.