<!–
WriteFlash('http://galleri.l-ogaverth.com/#16’);
//–>http://galleri.l-ogaverth.com/#16Fick tyvärr ett bakslag på min förkylning då jag vaknade igår med halsont. Så det var bara att ställa in träningen igen några dagar. Lätt man börjar för tidigt med träning efter man varit sjuk och det kanske var det jag råkade ut för nu. Dock gäller det att göra det bästa av situationen så jag fick ta på mig turskidorna och dra till skogen istället. Helt stilla är svårt att va när man är van att röra på sig på alla möjliga sätt. Jag åkte till Jössestugan och gick över Hartjärn som det var massor med vatten på mellan snön och isen. Sedan fortsatte jag upp på Gallberget och vidare till bla Fågelmossen där jag vände och åkte ner. Drog av av stighudarna och brassade på så mkt jag orkade utför berget. Det tog 40 min upp och 4 minuter nedför berget.

Grymt mkt snö var det när man kom upp i höjd. Var ca 50 cm på sina håll. Var helt underbart att åka fram på skidorna svävandes uppepå snön medans de stackars älgarna i området sjönk djupt ner i snön. De hade varit ett lätt byte idag.

Har en fundering på att ta en riktigt långtur någon dag med turskidorna. Kanske gå upp på Gallberget och sedan följa höjden ända bort till Byamossarna och sedan tillbaka på något sätt. Ska kolla kartan och prata med Anders J som känner området väl för en lämplig rutt där man passerar fina skogsmarker.Länk för fågelskådare