Blev ytterligare skidåkning igår då hela landskapet i Arvikatrakten verkligen inbjöd till detta. Det var faktiskt skare som höll att åka på. Jag och farsan tog en mystempotur då vi åkte på åkrarna i Sälboda för att sedan följa älven norrut på en stig förbi vårforsen ända fram till Gunnern. På bilden står jag just framför Gunnerns utlopp i älven. Där får man passa sig så man inte går igenom då isen blir svag av draget från älven. Historien berättar att här drunknade Sverker Rex en gång i tiden då han missbedömde isens hållbarhet. Vi åkte sedan upp till Lövåsviken och ut på fårbetesmarkerna i Tollerserud innan vi vände tillbaka. Då började det snöa rätt ordentligt så vintern behåller greppet om Arvika ytterligare några veckor skulle jag tro.

Igår var det årsmöte för OK Jösse. Vi klubbade igenom mötesprotokollet relativt snabbt. Ingen protesterade som väntat mot OK Jösses deltagande i VVOK. VVOK ÄR BRA för de aktiva orienterarna. Det finns träningar att gå på för de som vill. Här borde det finnas någon som tar mer tag i träningen då jag känner att ex de intervallpass jag har haft hand om blir en belastning som går ut över kvalitén då det är svårt att anpassa till alla. Tar bort fokus från min egen träning på detta sätt och då är det bättre att köra själv. Vi skulle haft en ”Magnus Nordström typ” i klubben som är oerhört engagerad i orienteringen i Värmland. Tycker vi ska värva honom till varje pris. Ge han pengar så fixar han resten. En proffstränare helt enkelt, så ska ni se att det blir fart på träningarna =). Skämt och sido. De har tränare i div 7 i fotboll med ersättning också. Var ligger egentligen skillnaden?

Det var också bara några år efter VVOK bildades som det äntligen blev flera individuella DM-medaljer i H21 till någon i väst. (Björn guld på medel, jag silver på sprinten). Före detta var det väl ganska längesen antar jag. På 90-talet kanske? I år är jag dock inte nöjd med silver. Motståndet ifjol var det bästa tänkbara då vinnaren från SM-natt och SM-sprinten och juniorlandslagsmannen Leandersson vann. Då har man inte råd att missa lite på flera kontroller som jag gjorde, dock så klarade man de andra Värmlänningarna på farten den dagen.

Träningpasset jag hade med Fiskeviksspelarna var riktigt bra och kul. 18 man. Dom imponerade med bra koncentration på övningarna vi körde. Kan dom fortsätta att köra lite snabbhets/löpträning tror jag dom blir svårslagna, för talang finns det gott om i det laget. Var någon spelare i laget som hade ett ruskigt klipp i steget kunde jag mig se. Det visste jag iof innan. Arvika fotboll får nog passa sig framöver tror jag. Jag skulle inte bli förvånad om Fiskevik är det laget som är bäst i väst inom 2 år. Om inte Arvika fotboll tar hit sina Engelska spelare så är nog Fiskevik det redan nu.