Verkar som jag inte kan låta bli att ge mig ut i skogen nuförtiden. Det är något som kallar därute ;-). Efterhand som min fysiska förmåga blir allt starkare av alla utomhusaktiviteter så verkar det som om uråldriga instinkter börjar att vakna till liv inom mig. Människan är verkligen som gjord för att vara ute och röra på sig i skogen kan man ganska lätt konstatera. Blev ännu en ”turskidtur”, denna gång åkte jag upp till nordvästra delen av Ryggestadsberget i Gunnarskog. Där den nya orienteringskartan kommer att ritas. Ett mäktigt naturområde och passande långdistansterräng är det absolut. Jag försökte åka på ställen jag inte varit på tidigare så det blir lite nya terrängformationer att undersöka.

Så jag drog mig norrut över Lill-mörttjärn och Storheden. I början på turen såg jag några skoterspår men när jag kom längre ut på skogen så var det endast djurspår. Väldigt mkt harspår i ett område nära Storhedenberget. Tjäder verkade det vara gott om också. Sedan följde jag några andra spår som jag tror är från ett par hundar. Dessa hade följt efter ett älgspår så man kunde nästan tro att det var vargspår men de var för små för att vara varg så det måste ha varit några hundar på rymmen. Det är alltså spåren som är på bilden högst upp.Önskade att jag hade haft med mig sovsäck och massor av mat så jag kunde ha stannat på skogen några dagar. Vädret blev bara bättre och bättre fram på eftermiddagen så det var verkligen bara att passa på att njuta av stunden. Kan säkert bli några mer ”skidturer” där veckan som kommer då det fortfarande finns många nya områden att utforska. Ska bli spännande när man får grundmaterialet till den nya orienteringskartan och kan se på en mer detaljerad karta hur det ser ut. Det kommer i alla fall att krävas ordentligt starka löpare och tekniskt drivna orienterare för att behärska den ibland storkuperade terrängen i området. Perfekt elitserieterräng.Ensamt skidspår lång ute på skogen och strålande solsken. Kan det bli bättre??

Blir säkert ytterligare några skidpass till veckan då det tydligen ska bli kalla nätter = SKARE. Får hoppas jag kan ta några pass på Byamossarna med skateskidorna. Skarskidåkning i solskensväder är väl något av det roligaste man kan syssla med på ett par lagg.

Ikväll blev det ett intervallpass löpning. 3 min x 10 i tröskelfart med 1 min joggvila. Kändes ganska okej. Nu kan man nog köra på lite mer med träningen igen…