Kanske kan bli så här fin skidåkning imorgon om temperaturen är på rätt sida

Börjar bli dags att köra igång med intervaller för att bli lite snabbare framöver. Igår med IF Göta körde vi 5 x 1000 meter. Tiderna för mig blev 2.58, 3.04, 3.05, 3.05 och 3.01. Surt att man inte kom under 3.00 på sista. Kändes som om jag återhämtar mig bra mellan och efter intervallerna. Tror det finns mkt mer att plocka fram längre fram när man börjar släppa på skogsträningsmängden och kör lite fortare på vissa pass. Efter Götapasset hade vi en trevlig pizzakväll på en pizzeria i Karlstad. Inte den godaste pizzan kanske men det goda sällskapet uppvägde..

En sak jag funderat på sista tiden är att man har ju heller inte direkt världens lättaste kropp att släpa på när man springer så man kanske borde deffa ner sig lite också men det verkar ju inte gå då man är född björnstark. Väger väl nästan ca 30 kg mer än snittvikten på världseliten i långdistanslöpning skulle jag tro. Undrar om det kan göra någon skillnad? Vore spännande att spänna på Bekelé eller Haile min fjällryggsäck med 30 kg i och springa en mil och se vad resultatet blir. Förhoppningsvis har man nytta av det i skogen på mass starter då man ibland får slå sig fram till kontrollerna. Orientering är världens hårdaste sport. Se länk

Appropå stark så nosade jag faktiskt på 200 kg i knäböj i fredags. Känns som stången ska gå genom ryggen och nacken men det går. Fick dock va lite försiktig då det inte finns en sk. apbur i Thaiboxarns hemgym. Det är alltså rent krasst så att orkar du inte vikten dör du.

Idag blev det två ”lätta” pass, 10 km + kvällspass 14 km med Juhlén. Kvällspasset var det grymt skönt vårväder på så det avlöpte ganska fort och va en trevlig pratstund.

Imorgon har jag lovat min idrottstokige farsa att jag ska hänga med till Byamossarna på förhoppningsvis underbar skarskidåkning. Det är troligtvis minusgrader på gång inatt så det ser ju lovande ut. Ska bli grymt kul..