Jag framför ett tältläger i Sarek´s nationalpark i Lappland. Frivilligt och med massor av mat i ryggsäcken.

Ibland råkar man ut för saker även på träning som kanske kan få en att tänka till lite extra. När jag hälsade på Maria i STHLM hann vi med att köra 3 korta orienteringspass på karta tillsammans. Jättekul träning som vi kan köra ihop. Vi gjorde så att vi ritar en massa kontroller och så kör vi varje sträcka och jag får inte springa fortare än det tempo Maria håller i skogen och samtidigt försöker vi ta olika vägval. När vi skulle springa till ett litet stup sprang Maria rakt igenom ett grönområde och jag sprang runt det täta skogsområdet. När vi sedan kom ihop igen ser Maria lite skärrad ut och skriker att hon sett någon som låg i skogen. Hon hade sprungit rakt på en UTELIGGARE i det täta skogsområdet.

Hon fick se en presenning 1 meter innan hon skulle ha rusat in i den och ut ur presenningen tittar en gubbe inlindad i en filt. Det var kallt och snö på marken så jag förstår att han låg inlindad i filten. Maria var lite uppjagad efter detta så tempot blev klart högre resten av banan =). Tyckte mest synd om stackarn jag. Tänk på att allt är inte självklart här i livet. Där springer vi och har kul. Vi har ett varmt och skönt hus att gå in i, mat finns i kylskåpet. Varmvatten i duschen. Rena kläder att ta på sig efteråt. Vad har han? Man ska inte ta allt för givet här i livet. Tar det emot finns det alltid de som har det grymt mkt jobbigare än du någonsin kan föreställa dig. Så gnäll inte! Ikväll körde jag, Andreas och Mathias VVOK ett litet backpass i ”Storkasberget backen”. Där stötte man också på stora skillnader i liv. När vi springer flåsandes, slitandes upp och ner i backen åker samtidigt en gubbe nerför backen i en bil och röker. När jag kommer i nästan maxfart uppför möter jag gubben i bilen som blossar så mkt han orkar och när jag får tobaksröken rakt ner i mina lungor kändes det som syreupptagningen nästan dog. Usch! Hostar till innan jag mosar upp till toppen. Jag är hemskt glad att jag har gjort valet att slita och använda min kropp till det kroppen är skapad för i det läget och inte till en massa annan skit..

Tack Andreas och Mathias för ett bra träningspass. Tack Maria för rolig orienteringsträning med många olika typer av ”kontroller” i skogen.