Glaskogen är fantastiskt. Många ggr har man varit där men detta var faktiskt första gången jag åkte turskidor upp till Rödvattnet och Rövattensberget. Maria var med så det var både riktigt trevligt och roligt att få dela naturupplevelsen med någon annan. Vi tog oss från en liten krokig skogsbilväg upp väster om Rödvattnet och Svarthagstjärn. Därifrån bökade vi oss igenom lite besvärlig terräng innan vi tog oss ut på Rödvattnet och följde kanten runt till norra sidan. Kan varna för att gå ut på okända vattendrag just nu då isen är väldigt porös i o m dagsmejjan och det krävs då viss erfarenhet för att röra sig säkert över dessa. Jag gillar verkligen Glaskogen och då främst terrängen väster om Övre Gla som jag tycker är väldigt fin. Denna tur som vi gjorde nu ligger i västra delen av naturreservatet som är på hela 28 000 hektar.Man kan inte lägga sig ner och helt slöa till bara för att man råkat ut för en skada med en blå klumpfot som följd även om det var svårt att tvinga ner foten i turskidpjäxan. Va ganska kämpigt men det gick tack vare att storleken på turpjäxorna är ganska väl tilltagen. Tror på att vara i någon form av aktivitet även när man har är skadad så att kroppen får någon sorts genomblödning och därmed läker ihop snabbare. Sedan är man förmodligen igång bättre när man sedan ska träna upp sig igen.

Det är ju lite surt att behöva ändra i planeringen och liknande när man råkar ut för en skada men det är inte så mkt annat att göra än att bara bryta ihop och komma igen. Hjälper ju inte att ligga på latsidan direkt så imorgon kanske tom MTB´cykeln får luftast för första gången för säsongen. Gör säkert lite ont att cykla men då får man väl bita ihop lite…<!–
WriteFlash('http://galleri.l-ogaverth.com/#17’);
//–>http://galleri.l-ogaverth.com/#17Bildspel från turen