Ikväll testade jag om foten höll på allvar i Karlstad. Var dags för första deltävlingen i Nike Run Cup som gick på elljusbanorna vid Våxnäs. Vore kul att vara med och springa så jag tejpade upp foten lite och värmde upp. Ganska tuffa 5 km terräng var det som gällde för seniorerna. Ett ganska stort och bra startfält för att vara NRC var det dessutom.

Kändes bra i foten på uppvärmningen men när tävlingen väl drog igång och man sprang i tävlingsfart kände jag att i framförallt utförsbackarna bromsade man onödigt mkt pga lite smärta och problem med frånskjutet. Så där tappade jag lite mark mot övriga löpare. Kändes ovant att springa i tävlingsfart och var osäker på vilket tempo man klarade hålla så jag la mig lite bakom SM-kungen Sören Persson. I utförsbackarna drog han ifrån lite men på platten och uppför hade jag inga problem med att ”hänga med”.

Johan Bagge, tidigare IF Göta men nu tävlandes för Ume Friidrott vann tävlingen med ca 20 sekunder. Han är riktigt duktig medeldistansare och jag tror han gjort 1.50 på 800 och en bra bit under 4.00 på 1500 meter så nog har han speed i kroppen. Sören blev tvåa, jag trea 1 sek efter Sören. Sir Väs som bara blir starkare med åren utnyttjade sin rutin och var taktisk. I sista uppförsbacken kom jag upp i rygg på honom snabbt och täppte luckan men eftersom han visste om min fotskada drog han på allt vad han hade i sista utförsbackarna in mot mål och fick genast en hel del meter som gjorde att han kunde hålla undan in i mål. Smart!

Med tanke på min nuvarande form och fysiska status får jag vara ganska nöjd med loppet. Det viktigaste var att foten skulle fungera och det gjorde den nästan fullt ut. Härligt! Kändes också som jag knappt var ansträngd då jag gick i mål och att jag kunnat fortsätta i den farten en bra bit till så det bådar gott tycker jag. Dock saknas en hel del snabbhet och rytm i löpningen men det kommer så småningom.