Blev en resa till Karlskoga i morse. Korta Terräng-DM 4 km på en tuff och krävande bana stod på agendan. 2 ggr halvägs uppför en slalombacke och diverse branta utförslöpningar var ganska krävande. Benen var tyvärr inte riktigt lika pigga som jag räknat med även fast jag kört 2 lätta dagar innan loppet. Kroppen kändes mkt lättare och bättre på senaste NRC men då hämmade fotskadan dessto mer. Positivt var helt klart att foten kändes mkt bättre än i tisdags men jag var dock fortfarande lite smått rädd i utförsbackarna och bromsade onödigt mkt på en del ställen. Det har man inte råd med på en sådan bana.

På första varvet blev vi snabbt vi en klunga på 4 löpare och det gick i ganska behaglig fart men i slalombacken andra gången gick Sören upp och körde på rätt hårt så då släppte genast 1 kille där. På krönet gav jag några meter fram för att inte få onödigt med mjölksyra men i följande 2 utförsbackarna därefter tappade jag allt för många meter och jag var i stort sett avhängd. Sedan var det lite svårt att motivera sig när man visste att det var kört så avståndet fram blev väl lite större än det borde.

Tror Bagge vann med 6 sek före Sören och sen var nog jag ytterligare kanske 10-15 sek efter Sören. Sedan ett större tidsavstånd till fyran. Eftersom Bagge inte bor i Värmland och tävlar för en utomlänsklubb gick alltså DM-guldet till Sören och silvret till mig. Troligtvis inte ofta 2 från Arvika får guld och silver på terräng-DM. Det får vi ändå vara nöjda med tycker jag. Även om jag själv såklart önskat att jag haft en bättre dag rent formmässigt.

Sören imponerar som alltid enormt på mig och han blir bara bättre och bättre med åren. Han är ju klart bättre nu än för 15 år sedan. Sådant inspirerar oerhört. Kan meddela att han sprang en långt ifrån lätt tiokilometerstävling i Örebro som enbart träning som dessutom tom var lite över 10 k i onsdags, dagen efter NRC, och hade bara en bit över 33 min. IVSM-Mästare, ggr 2 i vinter. Tror han helt klart är en medaljasspirant på terräng-SM i sin klass nästa helg.

Terräng-SM i STHLM blir dock inställt för mig eftersom känslan inte är riktigt som jag vill att den ska vara och skadan gjort att jag inte har kunnat köra någon formtoppande träning än så då får det vara denna gång…