Blev tisdags-ol igår. Stig Carlsson hade gjort banan som var riktigt fin med en riktigt lurig vägvalssträcka mellan kontroll 6-7. Går man ut höger till vägen (175:an) som är skymd på min karta, så tjänar man förmodligen minst 2-3 minuter. Började ganska okej med lugn och avslappnad löpning och tanke. På väg till kontroll 2 så kom dessvärre två hundar som sprang lösa och i stort sett anföll mig. De blev nog skrämda av att se en orienterare i full sula komma genom skogen. Så med hundarna morrandes och nafsandes i bakhasorna tappade jag lite fokus på orienteringen vilket gjorde att tappade bort mig var jag va på kartan så jag både hafsade i orienteringen och missade kontrollen.

Efter detta höll jag mig givetvis inte kall nog utan flängde iväg som en dåre utan vidare tanke på resten av banan. Ville tjäna in förlorade tid och det innebär oftast att man gör flera misstag. Så det blev en hel del onödiga saker efter resten av banan och även om jag sprang i 2.55 tempo på sista stiglöpningen mellan 7:an och 8:an så hjälpte det föga mot Andreas och framförallt Joakims alltid säkra orientering. Joakim var den enda av de jag pratade med som upptäckte högervägvalet mellan kontroll 6 och 7. Joakim var också klart före mig vid 8:an där jag gjorde ytterligare en snurr men därifrån till mål sprang jag om honom rejält men det hjälpte ju inte ;-).. Man ska aldrig vara missnöjd när man gjort sitt bästa men det gjorde jag ju inte så lite besviken på mig själv va jag allt. Och det ska man va ibland, då skärper man sig.

Just detta med störande moment utifrån är bra att träna på i orientering. Ska bli bättre på det i nästa orienteringsträning/race. Då spelar det ingen roll om det så kommer en elefanthord stormandes genom skogen, ska vara helt fokuserad på orienteringsproblemen istället och ta det lugnt…

Avslutade kvällsträningen direkt efter tisdags-ol med att springa Dotteviksrundan. 11 km, så total löpsträcka igår blev 28 kilometer med morgonpasset.