<!–
WriteFlash('http://galleri.l-ogaverth.com/#18’);
//–>http://galleri.l-ogaverth.com/#18Igår körde jag tisdags-ol. Börjar bli lite tradition. Hade bestämt mig innan att inte bara rusa på utan hålla ner farten och fokusera. Var faktiskt en både tuff och ganska svår bana. Skulle upp mot Storkasberget några ggr. Ännu svårare blev det också eftersom kontroll nr:5 satt vid fel sten. Blev lite vilsen när jag sulade in i ”rätt” sten i full speed och ingen kontroll fanns där. Smått stressande när jag vet att jag är på rätt position men finner ingen skärm.. Efter några minuters rundsvängande i skogen fick jag plötsligt se Christer Holt stå och stämpla vid en kontroll på en helt annan sten än den som det borde ha varit. Christer själv uppfattade säkert inte att han var vid fel sten, han såg så nöjd ut så ;-)..

Vid kontroll 8:a så gjorde jag en riktig blunder där jag var på väg rätt mot kontrollen och viker av på något konstigt sätt och får inte ihop det riktigt. Tar 3 minuter innan jag hittar kontrollen som egentligen var ganska enkel. Slarvigt värre. Vid nästa är jag lite högt upp men tar den ganska snabbt eftersom jag kan läsa in mig på branterna innan. Sedan på väg mot kontroll nr:10 så springer jag ifatt Elin (Marias lillsyrra) som startade 15 min före mig. När jag kom förbi henne blev det en sablans tempoväxling på henne för där sprang jag helt klart fort och hon tog rygg. In och stämplade men gjorde en kullerbytta på väg ut från ”posten”. Måste ha sett ganska roligt ut. Full sula ut på en stig och sedan var det lätt löpning till nästa kontroll och Elin var med i rygg nästan hela vägen.

-Va fan tänkte jag efteråt. Hur fort gick det egentligen, började bli orolig för formen eftersom Elin hängde med, men när jag kollade GPS-rutten senare så ser jag att det gick ändå i 3.30 tempo på den stenbundna krokiga stigen vilket inte är direkt långsamt.. När jag kom till målet så tog det ett tag innan Elin kom dit, hon hade varit tvungen att stanna och pusta vid 11:an sa hon men kan man överhuvudtaget springa i den farten så finns det garanterat fartresurser som hon inte har tagit fram än. Jag har i alla fall inte sett dem än. Verkar som det gett resultat att köra VVOK-fys under L-O ledning ;-)..

Totalt blev det mellan 6-7 minuters bom för mig. Förutom detta flöt det på ganska bra.

Ekman såg riktigt förbannad ut eftersom en kontroll satt fel. Han fräste lite om detta när han kom i mål.. Men man får ju inte räkna med o-ringen klass på alla banor direkt. Är ruskigt glad att någon gör detta jobbet jag. Det tar lite tid att fixa till en o-bana. Att det kan bli lite fel ibland kan ju hända vem som helst. Jag sa till Jan som lagt banan att han blir nog lynschad för denna kontrollfadäs ;-). Doppas i tjära och rullas i fjädrar och sedan stå på torget i Arvika för allmän beskådan..