Mjögtjärnet, Spekeskogen norr om Vassvika

Blivit en hel del skogsmulleträning senaste veckorna. Varit i de mesta skogarna runt omkring Arvika. Finns många fina platser där naturen är otroligt fin. Känns rogivande att ge sig ut och lubba i skogsterräng i ganska långsam distansfart och ta sig tid att stanna upp och njuta av att bara vara i ett sånt fantastiks skogslandskap. Önskar att fler upptäcker dessa områden i framtiden. Känns som det inte är så många som är ute i skog och mark allt för ofta.Stigen öster om Mjögsjön, 5 meter ner till vattnet. Läckert!

Läste förresten en undersökning om att det finns massor med barn i Sverige som inte ex. har sett en myrstack. För mig känns detta väldigt främmande men så är det säkert. Flera barn hade också många vanföreställningar om skogen där de trodde exempelvis vargar skulle komma och äta upp dom mm. – Undrar var dom fått de vanföreställningarna ifrån? När jag var liten var vi bara rädda för älgko med kalv. Kom man emellan kon och kalven kunde man få en springtur. Annars var det inget annat som skrämde oss vad jag kan minnas. Myror i brallan var väl kanske inte vidare kul heller. I af inte om man satte sig på en tuva i skogen och där var ett rödmyrebo (etterkaior)… Gallberget, Jössestugan. Racken.

Imorse blev det en löptur runt Sotarblixt och Djupdalsleden. Riktigt fint uppe på höjderna där. Var faktiskt ett tag sen jag var där och sprang. Kroppen kändes lite trött men nu är det bara 3 pass kvar denna vecka, sen är jag nog ganska med till nästa helg då det ska springas långt och länge på en fruktansvärt brutal skogsbana. Går för att göra mitt bästa och ett stabilt lopp med lite energiförlust under loppet så kan det räcka fram till seger. Annars skulle jag aldrig ställa upp på dessa galenskaper. Djupdalsutsikten, Jössestugan. Arvika syns i fjärran.

På onsdag kör vi Rävrace (Testlopp) med VVOK. Inbjudan här. Alla som känner att de vill springa lite är välkomna till ett kontrollmätt testlopp på en kuperad och tuff bana…