Blev Krystallmarsjen på Magnor idag tillsammans med Maria, Ekman, Juhlén och Gert. Kul tävling som mestadelen går på fina skogsstigar, tror det var 29 gången eller liknande det loppet gick faktiskt. Ca 200 deltagare varje år. Vi bestämde igår att vi skulle åka dit. Fina priser och ett rejält vandringspris som ni kan se på bilden ovan.

”Den går alltid av stabelen på Kristi Himmelfartsdag. Løpet går for det meste på lettløpte stier med start og mål ved Magnor Glassverk hvor staselige krystallpremier venter på alle som fullfører enten 8,5 eller 5 km”

Blev ganska lugn öppningsfart efter 600 meter då värsta startrusningen lagt sig. Efter ca 3 km finns det ett spurtpris så mot det gick jag fram och drog lite hårdare och fick 25-30 meters lucka så jag fick en fin glasskål där. Direkt efter spurtpriset sprang jag dock lite fel så arrangörerna fick skrika på mig. Så då låg jag 3:a igen. Låg där ett tag i den fina tallhedsterrängen innan jag ofrivilligt hamnade i täten igen och de andra sakade lite efter. Så då fortsatte jag i det tempot ända in i mål. Skön känsla då jag kunde ligga med och ligga en bit under tröskel (Marathon Pace). På slutet blev det nog 1 km i tröskelfart men ett bra pass där man inte behövde ta ut det sista så till helgen är nog formen fin. 3:e bästa tiden någonsin hade jag sa dom. Undrar hur fort det hade gått om man kört max från start för formen va riktigt fin.

Resultat

1. Lars-Olof Gävert Magazinet Karlstad 28:11 2. Per Erik Monserud Austmarka 28:22 3. Tommy Torgersen Ull/Kisa 28:34 4. Ole-Petter Ringnes Mogutten 28:40 5. Morten Trondböl Oppstad IL 29:09 6. Svein Thore Gerardsen Magnor 29:43 7. Evind Lande Skarphedin 29:45 8. Thomas Juhlén IF Göta 29:56

Reportage Kondis (Obs, rolig vinterbild)

Nu väntar betydligt värre saker på lördag där målsättningen är att överleva. Sånt gillar vi. När vi kommer i mål iaf.

Rävrace igår

Ett glatt gäng löpare och orienterare samlades för årets första testrace igår onsdag. Tyvärr hade vi ingen varvtidsräknare med oss denna gång men nästa lopp finns det flera arrangörer som även klockar varvtiderna. Debut på Rävrace för Gert och Juhlén som gjorde starka insatser i sitt första testlopp. Gäller att vara listig som en räv och hitta en lagom utgångsfart då banans nästan 4 km är ganska krävande.

Tider
L-O 11:56 (Nytt testloppsrekord, gamla 12,17)
Tomas Juhlén 13:13 +1:16
Gert Larsson 13:53
Oskar 14:09
Mathias 16:32
Elin 17:21

Gamla resultat: http://kalhygge.blogg.se/category/ravrace.html