Blir verkligen intressant att se hur kroppen svarar på snabbhetsträningen jag och Mister ”Löplabbet” Holmstrand körde på måndagskvällen. Jag ligger långt efter med den nu känner jag eftersom fokus senaste månaden var att springa i skogen i 4h. Vi körde några 200 meters intervaller på grus i mellan 2.33-2.45 fart. Sedan avslutade vi med några hundringar också. Kroppen blev piggare ju längre passet gick. Hoppas verkligen på det bästa då kroppen före och efter SM har varit som natt och dag. En ganska bra form blev till en riktigt usel form men det är ju inte konstigt så efter den urladdningen som den grymma SM-banan krävde men det vore kul om man kunde få ett åtminstonde tillfälligt lyft på sprint-DM. Det är viktigt att långsamt smyga igång träningen efter ett maratonlopp och då borde det rimligtsvis vara ännu viktigare efter ett trailrun-SM där man springer lika långt men hoppar upp och ner bland bergen i över 3.5h. Muskelfibrerna går sönder och det tar ett tag för musklerna att återhämta sig. Lätt jogg kan vara bra för att hålla igång kroppen och få den genomblödning i muskeln som hjälper till i läkprocessen.

Efter ca tio dagars lättare träning som jag nu har kört kan man kanske trappa upp lite igen. Men det är smart att ta det lite lugnt, kroppen är inte till fullo återhämtad ännu. Det är några saker som man ska vara speciellt försiktig med: Intervaller och snabbare träning. Långpass. Så det blir minimalt med dessa ett tag.

Efter DM blir det inga mer tävlingar i vår (under vårsäsongen) som jag satsar på men jag kommer delta i så många jag kan för att det är bra träning. Till hösten ska jag försöka leta upp tävlingar jag vill vara i form på. Blir väl de klassiska tävlingarna för mig, långa terräng-DM, Kilsterrängen, Ultralång-DM i orientering mm. Lidingöloppsdebut blir det nog också.