Kontrolltagning

Även i år blev det ett silver på DM-sprinten i orientering. Fredrik Nordström OK Älgen tog guldet och alltid orienteringssäkre Jan Olm fick brons. Jan har tillräckligt med medaljer, bla ett EM-guld i stafett och en massa andra fina orienteringsmeriter så det var kul att Fredrik fick vinna, han har varit på pallen många gånger men inte fått något DM-guld förrän idag. Fredrik var bla trea efter mig ifjol. Han fick till ett bra lopp så han var en värdig DM-segrare. Trodde innan att jag skulle ha en bra chans idag eftersom hela OK Tyr ligan med bla fjolårssegraren, landslagsmannen Leandersson som f.ö. befann sig på Nordiska mästerskapen, i Salo, Finland inte fick starta på dagens tävling då OK Tyr var arrangör. OK Tyr har klart flest löpare i länet i seniorklassen. Prispallen i H21, jag, Fredrik Nordström och Jan OlmSprint-DM på Skutberget bjöd på en kustnära terrängtyp. Lite smålurigt. Flera av kontrollerna låg bara några meter från Vänervattnet. En del skogslöpning men öppen och fin terräng. Nationaldags-sång som invigning av tävlingen var en stämningshöjjare. Publikvänlig avslutning på banan. Banläggaren Lennart Moberg hade tänkt till och bjöd på två varningskontroller och en inspurt på slutet där man kunde följa löparna under flera kontroller.

Fick tyvärr inget riktigt flyt i orienteringen, var också lite för passiv i löpningen och sprang inte tillräckligt fort där det gick att springa på utan gick väldigt mkt på säkerhet. Man måste kunna växla tempo hela tiden på en sprintbana och springa på där det går och springa långsammare där det krävs detta. Kom efter redan från början ser jag när jag analyserar sträcktiderna. Som längst från ledning var jag +31 sekunder (kontroll 8-9), som minst +9 sekunder (kontroll 13-14). +13 skiljde imål. Vinnaren hade min rygg att springa på några ggr då han startade 1 min bakom. Silver i år igen alltså…Alla VVOK´s medaljörer. Jocke och Johannes fixade guld till klubben, i H35 resp H 20

Sträcktider/Resultat : Winsplits

Karta med vägval

Artikel NWT

VVOK nytt

Artikel i VF