<!–
WriteFlash('’);
//–>Namn:
Hans Carlsson

Ålder: 31 år

Idrott: Fotboll har väl varit huvudidrotten i alla år men jag har även spelat innebandy för att det är kul. Åkte en del längdskidor när jag var yngre. I fotbollen har jag spelat på de flesta positioner men det är främst på mittfältet och förståss då som målvakt jag spelat mest.

Rekord/Meriter: Utvisad efter 15 sekunder i en A-lagsmatch mot Brunskog. Är det en merit? Kanske rekord iaf. Spelade då innermittfältare i Bortans IK Olympia. Endast 5 insläppta mål på hela serien med Fiskevik som målvakt ett år.

Träningsfilosofi: Ju mer man tränar desto bättre blir man. Det säger sig självt. Speciellt fotboll. Man smittas ofta av övriga lagets inställning till fotbollen och därför är det viktigt att jobba med hela lagets inställning. En bra inställning är oerhört viktigt för att kunna vara eller bli en duktig fotbollsspelare. För en fotbollsmålvakt handlar det om nötning på olika matchsituationer hela tiden. Väldigt viktigt med en målvaktstränare för att hålla uppe klassen och för att kunna bli bättre. Tyvärr har vi ingen målvaktstränare i Fiskevik så det är svårt att få tillräckligt bra kvalité i träningarna för mig.

Råd till Elit: Helst då söka sig ifrån Arvika kommun om du vill bli en duktig fotbollsspelare. Finns tyvärr ingen bra fotbollskultur här. Önskar det vore annorlunda men så är det faktiskt. Jobba med din egen inställning. Oerhört viktigt med en seriös och ha en bra inställning om du vill bli bättre. Viktigt att våga, inte vara rädd för att göra misstag.

Råd till motionär: Det viktigaste är att ha roligt. Då blir träningarna roliga och automatiskt vill man då träna mera.

Speciella händelser i idrottskarriären: Div 3 med Arvika fotboll på bla Rambergsvallen (Häckens hemmaplan). Vi låg då i ”Göteborgstrean” det året så vi mötte många spelande, duktiga lag med många fd allsvenska storspelare i lagen. Hallvärmländskan med Fiskeviks IF när vi kom ända till final men tyvärr förlorade efter straffar mot Ölme i finalen var riktigt bra gjort. Kil borta ifjol. Tog en straff i 90:e minuten och Kil hade pressen på oss i stort sett hela matchen så jag fick göra många direkt avgörande räddningar. Många frilägen som jag fick ta. Efter matchen så sa Kilspubliken att den där målvakten i FIF har spelat i Hammarby tidigare så nu är det flera som faktiskt tror det.

Roligaste matchen: Se ovan

Hur såg idrotten ut i Arvikatrakten då du var aktiv: Började som 15 åring spela i A-laget i Gunnarskogs IK. Det var direkt från pojklag till A-lag som gällde på den tiden. Skillnaden mot idag är att det var mkt mera rejäla tag då, även på lägre nivå, detta har ändrat sig mkt till dagens fotboll i Västvärmland. Man gick in till 100 % under matcherna. Flera pådrivare i varje lag som gav allt. Det var tuffare helt enkelt. Tror det är största skillnaden mot dagens fotboll i framförallt västvärmland.

L-O kommentarer: Fotboll engarerar. Läktarexperter finns det gott om i västvärmland. Åk på en match och sätt dig på läktarn och bara lyssna. Att Hasse är en riktigt bra målvakt är det ingen tvekan om och han är solklart och överlägset den bäste målvakten i västvärmland enligt mig. Förmodligen för ett antal år till. Räddningen på videon ovan tycker jag är riktigt cool. Hasse hade då gått upp mot motståndarnas mål för att försöka nicka in en hörna i slutminuterna av matchen och då kontrar motståndarlaget och Hasse hinner precis upp bollen på mållinjen. Personligen tycker jag det är synd att inte något lag kring Arvika har ett bättre lag för då hade man kunnat gå dit och titta på ”målvaktshasse” där han verkligen hör hemma. Ryktet säger ”Skolad i Hammarby” – ja hade han varit det så hade han garanterat spelat minst allsvensk fotboll idag, det är jag säker på för förutsättningarna finns. Är ni fotbollsintresserade? Åk då gärna ut och titta på Fiskeviks IF i Div 5 västra om ni vill se en talangfull målvakt. Man ska också ha i åtanke att första gången Hans ställde sig i ett mål var han 23 år.