<!–
WriteFlash('’);
//–>Den här filmen
gillar jag. Mkt. Tycker den har allt. Har sett den några gånger genom åren. Ett drama med otroligt fina vildmarksbilder, med bla Björnen Bart the Bear – som jag antar att det är. Ett drama som är väl värt att se om ni inte har gjort det. Tror att om man tycker om denna filmen så gillar man den nog ganska mkt eller också inte alls. Två av världens absolut bästa skådespelare enligt mig gör filmen klart sevärd: Brad Pitt (f 63) och Anthony Hopkins (f 37) som båda gör mästerliga rollprestationer.

Det hela utspelar sig i tidigt 1900-tal i den natursköna staten Montana. På en enslig farm ute i det vilda bor där den f.d. översten Ludlow (Anthony Hopkins) tillsammans med sina tre söner och sina hjälpredor. Översten hyser föga respekt för varken armén eller regeringen, mest därför att de nästan utrotat indianerna. Handlingsförloppet börjar när överstens yngste son Samuel (Henry Thomas) återvänder till Montana, nu tillsammans med sin vackra fästmö Susannah (Julia Ormond). Inte bara Samuel faller för Susannah, utan även hans äldre bröder; Alfred (Aidan Quinn) och den egensinnige äventyraren Tristan (Brad Pitt). Dessa komplicerade kärleksband blir om möjligt än mer komplicerade när ödet leder bröderna Ludlow genom kriget i Europa, sorg, avund, förräderi och övergivande.

”He was a rock they broke themselves against however much he tried to protect them. After the Fall from Innocence the Legend begins. The men of the Ludlow family. A woman’s grace brought them together. Then her passion tore them apart”Vedhuggarscenen