Igår var det dags för den första Hiernmannen för året. Var hårt i skogarna öster om Östervallskog. Åke Dahl o co i Årjängs OK hade hittat ett riktigt vildmarksområde med otroligt tuff undervegetation och stora myrområden. Spelade liksom ingen roll om man sprang på myrar eller i terrängen, det tog emot överallt. Var till och med lättare på myrarna än vad det var i skogen på sina ställen. Otroligt! Kartskalan var 1:25000 del och det var en uppförstorning av terrängkartan som användes. Funkade faktiskt riktigt bra.

Tyvärr hittade jag inte kontroll nr två. Som ni kan se på GPS-spåret var jag ganska nära och där jag snurrade så fanns en jättetydlig sänka som inte är med på kartan. Irrade omkring där tillsammans med Jörgen, Andreas och Tommy. Vi kom överens om att köra vidare eftersom kontrollen verkade sitta fel?! (Trodde vi alltså) Jag och Andreas körde ihop resten av banan och vi tog oss till slut till målet. Väl där diskade vi oss själva. Sedan bjöds det på jättegod pastasallad mm. Ett fint pris efter genomfört arbete i skogen.

Ett riktigt fint träningspass blev det. Saknade dock förra årets dominant på Hiernmannen-myren. Christian Nilsson. Han mosade på otroligt starkt ifjol minns jag. Hoppas han dyker upp nästa gång det är ”Järnman”.

Karta med GPS-rutt här

De återstående deltävlingarna är:

7/7 Buvattnet – Vägvisning från Växvik mellan Sulvik och Koppom

14/7 Valfjället – Vägvisning norr om Köla kyrka

Mer info