3-dubble guldmedaljören från VNM i friidrott spanar ut över Brevik och sjön Ränken.

Blev ett fint 310 pass idag med Sören, Lundegård, Juhlén alla från IF Göta, Arvika-Gert och Marathon-Brånn Kumla SF. Var perfekt löparväder för en gångs skull med lite svalare och mer normal temperatur. Stigarna hade blivit lite mer igenväxta sen senaste passet men det var fint ändå. Marathon-Brånn verkade trivas i den tätvuxna skogen och plöjde ny väg.

Personligen kände jag mig lite seg idag men det flöt ändå på ganska bra eftersom man hade trevligt sällskap i skogen och pratade hela tiden. Passen går bra mkt lättare och fortare då. Det känns i af så.

Uppför 310 drog vi på lite. Brånn ville testa på backen. Körde inte på max men försökte iaf springa lite fortare på slutet av stigningen. Men kroppen var som sagt inte riktigt lika sugen på det idag. Hade ca 7.40 uppför sista idag. Sören var ganska pigg efter alla medaljer och vila sista dagarna innan detta pass så han ville springa på och hade ca 6.59. Rätt grym sista backe på denna rundan. Ungefär strax över 7 minuter är där bästa tiderna legat sista 20 åren. Jag har varit runt omkring 7 minuter som bäst men jag har också haft uppåt 9 minuter när jag varit riktigt nertränad. Blir lite skillnad i tid då mot att vara pigg här. Rekordet är så bra som 6.18 och då går det minsann undan. Det är sen mitten eller början av 80-talet. Tanderudshöjden, sista stigningen.

Efter passet tog vi oss ett dopp i kolsjön. Riktigt skönt i vattnet. Härligt. Ikväll blir det arbete för min del på festivalen. Eller vi ska dit och titta på folk. Där kan man se många stollar på en gång minsann. Verkar vara ett spännande liv de lever en del av dessa människor. De verkar behöva spöka ut sig så mkt som möjligt och knarka så mkt dom orkar för att må bra. Undrar hur fotbollsplanerna på Vik klarar sig nu då. Blir spännande att se…

GPS-rutt och uppspelning av passet Bad i Kolsjön efter avverkat pass. En del av höjderna ses i bakgrunden.