Ekman lurade med mig till sina hemtrakter (Hällefors) igår för att han ville springa ett lokalt lopp i närheten av Fredriksberg. Tänkte att det kunde ju vara ett bra träningspass. Loppet hette Patronloppet och är ca 8.5 km löpning i terräng mellan byarna Gravendal och Strömsdal. Mitt i skogen låg detta stället. Rätt häftigt med gamla byar i vildmarken från en svunnen tid. Dessa små bruksort, från den gamla tidens järn- och skogsindustri har sedan länge avbefolkats ganska rejält.

Det var regningt, blött och halkigt i skogen, i myrarna sög det dessutom fast en i marken så det var riktigt tungt i terrängen tyckte jag. Dessutom var det hela tiden upp och ner och inte på något ställe gick det att sträcka ut. Förutom de sista 250 meterna då det var en grusväg på upploppsrakan.

Det var ungefär som en tuff orienteringsbana hela tiden och det verkade passa Anders Lindberg från OK Tyr ganska bra där han låg klistrad i ryggen på mig hela loppet. Kände ganska tidigt att jag inte hade någon formmässigt bra dag så jag försökte göra det som krävdes för att helt enkelt komma först till målet. Var längesen jag var så trött efter bara några hundra meters löpning faktiskt. Så jag försökte bara kontrollera loppet och ligga framför. På slutet ökade jag dock tempot en aning och skakade av mig Anders men sprang därefter in på bilparkeringen istället för i målfållan så det var nästan Anders smet förbi där.

Jörgen var trea och ruskigt nöjd med formen.

Min form var inte lika rolig så idag vilar jag och sen blir det 3 vilodagar på kusten nästa vecka..

Skandal att man ska behöva ha mössa på sig mitt i sommarn…

Resultat Herrar

1. Lars-Olov Gävert Magazinet Karlstad 36.39

2. Anders Lindberg OK Tyr 36.43

3. Jörgen Ekman Västvärmlands OK 40.11

4. Mats Wilhelmsson Ulriksbergs IK 40.23

5. Joakim Jansson Ulriksbergs IK 43.37

6. Calle Löfmark Dalby 45.01

7. Niklas Lindmark Filipstads IF 45.12

8. Sebastian Ekman Västvärmlands OK 46.55