Körde ett fint litet pass på Viksvallen idag tillsammans med Gert och Axel Danielsson. En ung Arvika-kille som är riktigt ambitiös och duktig på många sporter. Han går på skidgymnasiet i Torsby och håller på med medeldistans, stavhopp mm. Kul att det är flera som vill träna tillsammans i Arvika nu. Vi körde 1000, 800, 600, 400 och sedan 5 x 200. Kände mig lite seg och trögstartad idag då jag jobbade till ca 02.30 inatt så det blev väl inga supertider på de långa dragen direkt (3.03). Axels mkt engagerade pappa Morgan stod och ropade varvtider. Kändes som han låg en sekund efter med tiden ibland jämfört med min klocka men det gjorde ju inte så mkt, kul att någon är med och engagerar sig. Jag hade 64 på 400:ingen och sedan gick första 200:a på 27 då Axel ville köra riktigt fort och man kan ju inte banga ur i en duell man mot man ;-). Sedan låg vi väl på ca 31 sek. Gert imponerade oerhört med att vara nere på 32-talet på någon 200:ing. Han har ökat prestationsförmågan på bara en vecka. Det kan man kalla naturtalang.

Eftersom jag ibland gör något inhopp inom friidrotten så vet jag vilken oerhörd insats det krävs för att göra riktigt bra resultat i ex löpgrenar. Därför är jag oerhört imponerad när någon gör något extra på banorna eller i en sport som är sk global. Alltid svårare att konkurrera i sporter där alla kan vara med oavsett var man kommer ifrån..

Därför är gårdagens svenska idrottprestation utan tvivel Johan Rogestedts. Då han vann ungdoms-VM i friidrott på 800 meter!!!. Oerhört starkt. För att förstå hur bra prestationen är kan man kolla medaljlistan nedan. Listan visar att det inte är många som klarat av att slå afrikanerna det sista årtiondet. <!–
WriteFlash('’);
//–>Medaljligan i medeldistanserna (800, 1500, 3000, 2000h) från 1999 t o m dagens 800m visar vilken otrolig prestation killen gjorde. Grattis!

Medaljfördelning:
AFRIKA: 17 19 15
ASIEN: 3 2 5
EUROPA: 1 0 0 – Johan Rogestedt
NORDAM: 0 0 1