Dagens 800 meter på Stjärnspelen i Arvika var säkert en höjdare för publiken. Personligen kände jag mig ganska laddad. Tror det var 15 man till start. Flera riktigt bra 800 meters löpare, någon med pers på 1,52 och flera andra under 2.00. Alla i samma heat. Var taggad, tog täten i ena startgruppen hur lätt som helst när startskottet går. Efter ca 100 meter får jag en spark på ena foten av en löpare bakom. Förmodligen en norrman som det kryllade av ;-).. Tappar rytmen helt efter detta och börjar trippa. Blir omsprungen av säkert fem gubbar bara där och verkar få någon sorts prestationsångest och klarar inte pressa på i löpningen. Vet inte vad som hände där egentligen men jag tappar fokus på uppgiften fullständigt. Känns som jag springer och sparar mig för en spurt som ska ske om sådär 3 km. Vill liksom inte vara med. Hmm. Går imål knappt anfådd eller påverkad av mjölksyra. Nästan helt fräsch alltså, sjukt att man kan vara det efter ett 800 meters lopp.

Slår iof mitt personbästa med typ några hundradelar men jag är verkligen långt ifrån nöjd. Hade typ 2.05. Var ett riktigt dåligt genomförande av loppet från min sida. Fattar inte att jag inte kunde ta ut mig, borde ha tänt till ordentligt när den där killen sprang på mig men istället blir jag totalt förlamad. Det duger inte. Den utlovade Arvika-duellen blev egentligen inte av då Sören hade 2.01. Tror han nästan hade de sekunderna redan vid passering 200 m.

Men ska man se till fakta så måste man nog köra några 800 meterslopp om man ska få ut det man egentligen har kapacitet till att göra och träna den här typen av träning mer än veckan innan om man vill springa lite fortare. För jag är ganska övertygad om att det finns betydligt bättre tider även på ett så specifikt lopp som 800 meter ändå är i kroppen även om jag inte visade det här idag. Tror inte man drar 8 – 200 meters på 27 sek annars.

Blev sugen på att springa ett par mil direkt efteråt för att få ut besvikelserna jag kände men det sparar jag tills imorgon. Ska försöka träna hårt och ganska mycket ett tag nu. Får försöka få till ett seriöst träningsupplägg och bestämma de lopp jag vill köra i höst så snabbt som möjligt.

Summerar man våren/sommarens 10:e tävlingar så har jag min absolut sämsta placering i detta lopp här idag. På hemmaplan. Känns lite tråkigt som sagt. Annars har jag 9 st tävlingar där jag varit på pallen i samtliga. Bla 3 DM medaljer, två silver och ett brons och ett SM-brons. Det är väl ganska ok ändå även om jag var/är ruskigt besviken på dagens race…