Körde ett litet fint intervallpass med Frykblom och Julén igår. 8 x 800 meter. Körde varannan intervall i tröskelfart. Det innebar alltså – ca 2,40 (3.20) på tröskel och ca 2.24 på den andra (3.00 fart, 72 på varvet). Kändes ganska fint trots att jag var ensam där framme. Varvade ofta på 70´ och fick hålla igen lite i början på andra varvet för att hamna på ”rätt” tid på de snabbare. Blev bättre och bättre ju längre passet led. Tror att det finns en brukbar form där någonstans. Ett lagomt hårt pass som inte sliter så mkt på kroppen.Idag blev det ett riktigt norskt formtopparpass runt gamla Dotteviksrundan från Ingestrand. Typ farmorsfart i ca 13 km. Enligt Knut Kvahlheim gäller det att köra så långsamt på vissa distanspass så att typ mormor hänger med när man vill släppa upp på formen. Ännu långsammare fart än farmor någonsin kört höll dock AF-gänget som körde på viksvallen igårkväll innan våra intervaller. Tränaren var inte närvarande men hade gett dom i uppdrag att springa typ 20´ minuter på banan. Tror de kom två varv. Frykblom såg helt chockad ut av synen. När han tränade fotboll sist så bar dom varandra på ryggen uppför en backe 20 ggr. Då var han 14 år..

Det kanske faktiskt var så att det var aktiv återhämtning dom sysslade med men det gick ändå ”för” långsamt. Konstigt att inte de där Engelsmännen höll disiplin i gruppen tycker jag men de kanske ”smittas” åt andra hållet istället. När jag frågade en av killarna vad dom höll på med sa han att han var jävligt vältränad men att han hade dåligt psyke.

Däremot var det några boxare där och körde och dom höll helt klart bra fart och kämpade som bara den, både killar och tjejer. Var imponerande att se. Det var faktiskt en fotbollsspelare från AF där förra veckan och körde och han sprang på riktigt fint när han var ensam. Men i grupp verkar dom bli lite slappa..

Har fått lite kommentarer om att jag är på AF-spelarna här på bloggen men så länge dom ”tror” själva att dom tränar hårt och inte gör det tänker jag fortsätta jaga dom med blåslampan ;-). Skulle vara kul att köra något pass med dom. Blev faktiskt tillfrågad från basketen här i stan om jag inte kunde köra något pass med dom i augusti och jag har lovat att ställa upp. Det var många spelare som skulle med, på tre olika grupper. De verkade riktigt ivriga så det blir säkert kanon. Verkar som de börjar få tillbaka lite gammal träningskultur. Finns en hel del tjejer och killar i de olika lagena som är riktigt bra tränade…