Imorgon går Häljebodaloppet. Loppet är mellan 7 och 7,5 km långt. Grusväg och stig. Det är ett riktigt utmanande och tufft lopp med flera tunga stigningar och småteknisk löpning utför. Det finns ett bergspris på toppen av banan efter en rejäl stigning på Finnskogs-leden. Loppet har fått mycket beröm för den natursköna banan. Tävlingen hålls i samband med Häljeboda-dagen, så det finns även tillfälle att besöka loppmarknaden, lyssna på musik, äta nävgröt och fläsk, se på gamla veterantraktorer m.m. Fina priser delas ut i form av ett vandringspris (ett för herrarna, ett för damerna) från Magnor Glasbruk samt första, andra och tredje pris i respektive klass. Dessutom delas ett ”bergspris” ut till den som först når banans högsta punkt efter en rejäl stigning på Finnskogsleden.

Mer info tryck här

Ifjol tog jag hem vandringspriset för gott efter tre ”raka” inteckningar så nu är ett nytt uppsatt. Hoppas att det blir lite fler namn i detta. Siktar såklart på en fjärde seger men vet som alltid att vad som helst kan hända. Har lite problem med en fotled så jag får ta det lite piano på skogsstigen. Julén och Frykblom lär utkämpa en fin duell då båda verkar vara klart på gång på slutet. Tippar Julén en liten bit före, han har en del att leva upp till då hans lillebror faktiskt sprang två marathon på en match med Fiskeviks IF.