Endast 6 km kom jag på DM på 10000 meter. Sen var den kvällen tyvärr över, kändes surt att kliva av men jag kom ju inte framåt så det var inte mkt annat att välja på. Förstår inte riktigt vad det berodde på men jag hade väl helt enkelt en dålig dag.

Värmland körde sitt DM på tiotusen tillsammans med Närke i Glanshammar en bit utanför Örebro. Totalt kom ca 65 löpare till start.

Kändes ganska bra på uppvärmningen. Kändes också ganska bra första kilometerna även om jag fick slita lite mer än jag tänkte mig innan för den farten. Låg i en tätklunga med 4 löpare där Henrik Örnstedt anförde. Strax efter 4 kilometer känner jag dock att kroppen är lite konstig och börjar tappa fart. Släpper en liten lucka till Henrik och Sören Persson passerar mig strax där efter också. Tror ju givetvis jag ska hänga med då men kroppen svarar inte alls. Vid 5,5 kilometer blir det ännu värre och folk som jag tidigare haft en rejäl lucka på börjar komma upp i rygg på mig. Sedan efter något varv ytterligare börjar folk som jag varvat springa i samma tempo som jag själv. Tänker dock att jag ska f.. inte bryta iaf och slår av på takten ytterligare men vid 6 kilometer kommer jag knappt inte framåt längre så då har jag liksom inget val utan kliver av. Mår liksom lite illa och känner mig allmänt konstig, har inte upplevt detta tidigare mer än något liknande när man har typ 3 km kvar av ett 50 km lopp och alla glykogendepåer är tömda men riktigt så långt kom jag ju inte nu..

Orkar knappt inte hänga med på nerjoggen efteråt och har ont i huvudet. Idag har jag haft träningsvärk och haft ont i huvudet hela dagen och varit alldeles varm så det verkar som det var någon skit i kroppen och det är väl den enda rimliga förklaring jag kan komma på för kan man springa 50 kilometer i skogen borde man iaf komma runt på 10 km.

Henrik sprang riktigt bra på slutet och vann på 31.54, (nästan pers). Sören tvåa i DM på 32.38 (pers på bana, kul att se att folk kan bli bättre ju äldre de blir). Julhén tog sin första DM medalj någonsin oavsett sport, men inte den sista.

Första DNF på en ”normal” distans i löpning detta. Bröt ett 75 km´s lopp efter sisådär 51 km en gång men detta var första gången jag bröt en vanlig löptävling och nån gång blir väl den första. Var iaf en riktigt underlig känsla jag hade i kroppen och ruskigt besviken blir man såklart men världen går förmodligen inte under för detta.

Bara att bryta ihop och komma igen…