Blev lite spänstträning igår. En massa hopp alltså. Kör ganska lugnt med träningen denna veckan då det blir tävling på söndag (orienteringsstafett) och sedan en på tisdag (DM-lång terräng 12 km) som jag hoppas kunna springa ok på. Efter spänsten blev det en provlöptur med en framtida träningskompis som lätt kommer kunna hålla runt 20 km/h i 12-13 mil. Grym kapacitet. Han är bara 5 månader gammal än men väger ändå över 30 kg så det blir en stor en. Som en av världens äldsta hundraser är alaskan malamute något av en legend. Dess upphov är lite av ett mysterium, men vi vet att den delar stamträd med vargen och att den har levt tillsammans med människor i flera tusen år, säkerligen ett resultat av att eskimåer vid något tillfälle lyckats tämja ett antal vargar, som sedan utvecklats till denna ras. Hunden är uppkallad efter malhemut-folket i nordvästra Alaska, för vilket den spelat en viktig roll under historien. Livet norr om polcirkeln skulle helt enkelt ha varit omöjligt utan malamuten, som går under namnet – snötåget från norr – pga hundens styrka som arbets och slädhund.

Husse till valpen var också med, thaiboxarn och MMA-mannen, han har väl inte riktigt samma löpkapacitet kanske men är istället stark som en björn. Vi körde lite styrka på gräsmattan efteråt. Björnen körde med 90 kg på stången i press bakom nacken som det inte var någonting. Riktigt brutal styrka det om något.