Det är rejält blött ute i markerna nu. Det fick jag och Jonne erfara på gårdagens löppass på gamla Dotteviksrundan. Klafs, klafs hela vägen och mörkt i skogen blev det redan innan klockan 20:00. Vi körde i jättelugnt tempo hela vägen så det var ett trivsamt pass trots det eviga regnet och blåsten.

Med tanke på att jag tar det ganska lugnt med träningen denna vecka så hoppas jag att formen ska hoppa upp ett par hack. Annars får väl tränarn ge mig råd och besluta vad som ska göras framöver då jag överlämnar mig i dennes våld. Eftersom jag har kört på i samma hjulspår ett par år nu så har jag bestämt mig för att ta lite hjälp med träningsupplägget. Att vi har en liknande träningsfilosofi är också en förutsättning för ett bra upplägg som förhoppningsvis passar mig. Killen som ska hjälpa mig ser ni på bilden ovan. Johan Granath – dalmas, själv elitidrottare på toppnivå som skidorienterare i absoluta världseliten och anställd som tränare vid skidhögskolan i Borlänge. Han arbetar alltså som tränare och har lång erfarenhet från flertalet olika konditionssporter, är mkt kunnig och intresserad. Tror det kan bli ett lyft till nästa år detta. En stor fördel är att vi känner varandra sedan tidigare också. Blir intressant.

Resultatet i nästa DM tävling i terränglöpning som går på tisdag (långa terräng-DM 12 km) blir direkt avgörande om det blir något Lidingölopp. Bra resultat efterfrågas alltså…