Mellan 10:an o 11:an springer jag tillbaka till 10:an och letar efter 11:an osv..

Stafett-DM går inte till historien som mitt bästa lopp. Vet inte var jag var överhuvudtaget förrän jag kom i mål kändes det som. Var iaf en bit utanför Kil men var på väg till Karlstad. Trodde inte ens jag skulle överleva men på något sätt kom jag helskinnad till mål, hur det nu gick till. Kils OK var alltså arrangörer och banläggaren hade gjort fina banor på en ny karta som var mkt bra, tyvärr hade jag svårt att använda den som man ska. Roger Larssons legendariska missar måste vara relativt lindriga mot det jag sysslade med idag…

Missär är nog ett passande ord för hur jag skötte mig i skogen. Allt som någonsin kan gå fel gick också fel. Vek av från klungan då jag tyckte de höll för långt öster ut mot 1:a kontrollen, det skulle jag aldrig ha gjort. Sen började det. Orkar inte redogöra för mina misstag men de var inte få kan jag säga och sprang nästan dubbelt så långt som jag borde ha gjort. 14 km istället för 7,8. Nästan svårt att göra det så dåligt som jag gjorde det nu. Är inte inne i en bra trend just nu…

Kände mig berusad, helt snurrig och bang i kolan där ute i skogen men det vore ju väldigt konstigt då jag inte druckit i stort sett en droppe alkohol sen midsommar 2007. Svalde dessutom en fluga som fastnade i halsen och jag höll på att spy upp hela tarmsystemet, en äldre farbror undrade om jag höll på att dö där ute i skogen.

– Nej då, det går bra sa jag. Det var väl inte riktigt sant men jag höll masken. Trampade sedan bort ena skon i en myr så jag fick leta efter den. Tummen stukade jag vid elvan eller var väl egentligen vid tian andra gången, fast jag trodde jag var vid kontroll elva. Sprang in i ett träd så jag gjorde en volt. Lyckades med allt som ni hör.

På slutet av banan letade jag förgäves efter en jägare som kunde förkorta lidandet men misslyckades såklart även med detta. Stackars mina medtävlare Andreas och Johannes. Men vi får se det positivt. Det borde inte kunna gå sämre iaf- borde inte som sagt…

Vill ni se min fullständiga löpväg klickar ni på karta nedan. Bered er på det värsta.

Karta