Tre Götalöpare främst på långa terräng-DM 2009 – 3:an jag, 1:an Henrik och 2:an Sören

Ikväll avgjordes långa terräng DM på en varvbana ( 6 varv för senior) vid Frykstahöjden. Kils OK var traditionsenligt arrangör. Banan var fin men är krävande och i år var det lite mjukare underlag jämfört med fjolårets DM så det var inte direkt lätt att ta sig runt i sex varv. Kändes ganska långt men det krävs ändå att man håller en god fart hela vägen.

Blev ett ganska klart fall framåt mot senaste veckornas form då jag blev 3:a, knappt slagen av klubbkompisen Sören Persson som jag höll sällskap hela banan. Han gjorde det klart bäst taktiskt på slutet med en patenterad Persson-spurt och kom bakifrån med ett ryck sista 150 meterna som överraskade mig något så han fick en lucka och jag vek ner mig. Den taktiken har funkat bra för Sören tidigare i år och gjorde så även idag. Han har fina spurtmeriter den mannen. Kan verkligen inte säga att jag är särskilt besviken trots spurtförlusten då det var ett ganska stort steg framåt överhuvudtaget formmässigt mot senaste månaden och jag hade ändå ett hårt orienteringslopp i benen som blev bra mkt längre än det borde från i söndags som jag kände av lite. Höll ändå runt 2.40 tempo sista 200 meterna och ändå fick jag stryk med 5 sek. Stark den där sluggern…

Hade det varit 3 veckor sen hade jag varit över 1,5 minut bakom Sören skulle jag tro. Så jag är mkt nöjd med bronsmedaljen jag fick ikväll. Har väl alla valörer från långa terräng-DM nu.

Henrik Örnstedt var i fin form och gick ifrån ganska tidigt i uppförsbackarna och hade en liten lucka i 4 varv. Han är mkt stark i terrängen. Under varv 5 och 6 blev luckan ganska mkt större då det blev lite lurpassande löpning från mig och Sören då vi båda förstod att det blir ett spurtuppgör. Faktiskt så tog vi in lite tid på varv tre enligt vissa i publiken och det kändes som vi var närmare då också.

Gött att få lite revanch på Birgersson också som mosade allt och alla på Kilterrängen med sin grymma löpning. Han var en bit efter idag. Träningskompisen Juhlén blev 4:a efter stark löpning på slutet.

Långa terräng-DM Värmland, 12 kmHerrar Seniorer (top 5)

1. Henrik Örnstedt IF Göta 40:38

2. Sören Persson IF Göta 41:38

3. L-O Gävert IF Göta 41:43

4. Tomas Juhlen IF Göta 46:43

5. Jonas Birgersson Kvarnsvedens IF 47:17