Bild från serien med bla Mathias och legendaren Åke som trivs länge i skogen är laddade för race.

Idag avgjordes Värmlandsserien i orientering. Tävlingen arrangerades av Kristinehamns OK och var förlagd till friluftsgården Hultet en liten bit utanför Kristineham. Vi var alltså i den högsta serien. Serie A. Och vi lyckades med bedriften att vinna denna vilket som får anses som klart godkänt. Riktigt kul tävling där hela klubben är med och tävlar för att få ett gemensamt bra resultat. Ungefär som en fotbollsmatch alltså.

För egen del var det ett framsteg orienteringsmässigt (det hade varit svårt att upprepa förra helgens bravader iof) dock tog jag det mkt lugnt och höll medvetet en väldigt låg fart för att inte göra några stora missar. När jag sedan tänkte växla upp farten så sparkade jag foten rakt i en sten och fick ruskigt ont så jag kunde nästan inte springa. Så det blev jogg ungefär halva banan. Missade trots detta en del men inget dräpande så jag blev 7:a på längsta banan. Var en bit efter i tid men det viktigaste var att komma runt och inte göra om förra helgens katastrof-lopp..

Tyvärr känns foten riktigt illa just nu och jag har svårt att gå, hoppas och tror att det kommer gå över snabbt men det blir nog ingen högre hastighet närmaste dagarna. Ska dock försöka ta mig ut i skogen ikväll tillsammans med Andreas och utvärdera lite pannlampor. Han får väl bära mig antar jag men han är stark så det ska nog gå…

En rolig sak jag måste berätta var att ungefär 20 minuter innan min start så står jag och pratar med Mats. En klubbkamrat i VVOK. Tittar på hans skor och ser att han är på väg att tappa hela sulan på ena skon. – Du den där skon skulle inte jag springa 8 kilometer med i skogen iaf. – Va fan, den är ju helt kass, hjälp! säger Mats. Så Mats beordrar mig att ta hans sportident (stämpelenhet) och göra den klar för start, medans han rusar ner till sportförsäljningen och vrålar: – Jag startar om 2 minuter och jag behöver ett par nya orienteringsskor i storlek 45..

Under tiden har jag fixat och tömt och checkat hans sportident. En minut senare kommer Mats farande med splitter nya orienteringsskor, jag håller ut sportidentpinnen rakt ut som att jag langar sportdryck och han tar den i farten och rusar till starten….

Skön person…

Karta med GPS-rutt