Igår gjorde jag proffsdebut som ”röjjare”. Min storebror Eric som driver skogsentrepenadfirman FORIMP har lite extrajobb åt mig. Tanken är att jag skall hjälpa till ibland när det passar i tid och det finns extrajobb. Det verkar va en hel del arbete här i västvärmland för mkt skog är väldigt eftersatt. <!–
WriteFlash('’);
//–>Att jag känner mig ganska allroundtränad efter flera års elitträning hjälpte inte mot storebrorsan, för vilket satans tempo han höll i skogen. Det var helt omänskligt. Visst, min teknik är inte den bästa än såklart men jag röjjer säkert mer än en del andra ändå men det var milsvid skillnad. Han gick ju fram som en maskin. Han var ta mig f.. en maskin. Trodde nästan det var ett skämt. Det var även med en annan kille och körde som har röjt en hel del och han sa att det är ingen han sett som röjjer i närheten av det Eric gör på en dag. -Inte en chans, sa han.

Har sett han för några år sedan med vanlig motorsåg och då gick det verkligen undan. Har även hört många andra genom åren säga detsamma om allt manuellt skogsabete. Har inte tänkt på det direkt förut men nu är jag verkligen beredd att hålla med. Riktigt imponerande kapacitet. Brorsan röjde klart mer än vad vi båda gjorde tillsammans!

Någon kan säkert göra ett stollrus och köra så som han gjorde några timmar men inte en hel dag eller flera veckor i sträck eller år efter år. Han började i skogen väldigt tidigt och jag har aldrig sett någon liknande arbetskapacitet på någon människa. Vilken jävla man! Kändes som han kunde köra från när solen gick upp tills den gick ner utan att det rörde honom i ryggen. Hoppas den kapaciteten han har ligger i släkten för då kommer det gå grymt fort i skogen nästa år både med motorsåg och löparskor.

Brorsan är inte bara manuell arbetare och föregångsman för sina anställda utan även utbildad skogsingenjör och har läst och praktiserat kring allt som har med skog att göra. I företaget görs allt från skogsbruksplaner till slutavverkning. Han är oerhört noggrann så vill ni att någon gör ett bra arbete eller gör en översyn av er skog så hör av er till honom på: 070-6470154

Hör av er till honom om ni är bra skogsarbetare också för den del, för bra arbetare behövs alltid.

Fick höra igår att jag låg med på någon skvaller topplista som några 18-19 åringar skriver här i Arvika. Säkert tjejer. Motiveringen för listan var något i stil med hetaste idrottskille. Jag var tydligen 2:a. Hört det från flera håll nu. Komiskt. Är jag med på någon topplista vill jag inte va tvåa! (Brukar iof hamna på 6-7 plats på Andreas O topplistor men det är bara för att han har en massa brudar på placeringarna framför med en massa konstiga motiveringar) Har inte sett denna heta topplista själv så vem va egentligen etta? Tippar på någon het innebandyspelare runt 18 med senaste modeutstyrseln…