Blev en skogtur idag med Tsappo och hans trevlige och sympatiske Mixed martial arts björn till husse. Vi gick upp på Gallberget i Rackstadskogen. Riktigt fint som vanligt. Vi hade en diskussion om varg när vi var ute eftersom vi hade en varg med oss. En stor del varg iaf. Helt otroligt vilken power det är i denna hundras. Kan springa hur mkt som helst trots att han är stor och tung. Ska bli grymt häftigt att åka skidor efter Tsappo till vintern. Det kommer gå undan värre.Vi kom fram till att många vet så otroligt lite om hur hunddjur fungerar överhuvudtaget och jag har sett exempel på folk vars favoritdjur är hund men samtidigt hatar dom verkligen vargar. Är inte det konstigt så säg? Vargfrågan speglar olika individers personlighet. Varghatet visar på människans absolut sämsta egenskaper. Det visar på fördomar, egoism och intolerans. Människan har en benägenhet att skapa sig fördomar, eftersom våra hjärnor hela tiden jobbar med att sortera och kategorisera omvärlden. Det kan räcka med att vi får höra talas om något främmande, som vi aldrig sett och som vi inte vet något om. Snabbt tror vi kanske ändå att det säkert ”är” på ett visst sätt…. Som Rödluvan och Vargen!!