Brr! Kallt i skogen på söndagsmorgonen. Starke orienteraren och multiidrottaren Per Eklöf hjälper till att hålla värmen uppe.

Kristinehamn Multisport arrangerade igår den 3:a upplagan av Kristinehamn Trailrace. Loppet är ca 16 km långt och bansträckningen är kuperad och går på smala stigar (ca 14km) varvat med elljusspår (ca 2,5 km) med bitvis tuff och blöt terräng. Start och mål är på Hultets Friluftsgård i Kristinehamn.

Antog före start att KFUM Örebros orienterar-Eklöf skulle springa fort längst den svårlöpta och stundtals halkiga banan. Såg också en del andra orienterare som var på plats som säkert springer fort här. Efter 1,5 km så var det jag och Per Eklöf som låg i täten. Jag agerade lok tills vi sprungit ungefär ca 11 km då gick Per fram och drog ett tag. Per var mkt stark där det var svårlöpt i terrängen. Fick slita både uppför och utför i de steniga utförslöporna för att hänga med då det kändes livsfarligt att släppa på så som Per gjorde. Min fot är jag också lite rädd om fortfarande i sådana stenpartier så det var att göra så gott man kunde.När sedan banan (stigen) blev lite jämnare och lättare att följa började jag känna mig stark. Vi hade då sprungit ca 13 km och jag hade på känn att jag var starkare än Per i det terrängpartiet då jag kunde flyta med utan att förta mig. Tror Pers ben mattades lite snabbare än mina också då det kändes som tempot gick ner lite. Funderade på om jag skulle sticka eller vänta till spurt. Jag valde vänta och väntade tills det var ca 500 meter kvar och gjorde sedan en tempoökning i backarna på väg ner mot målet. Det flöt på fint och jag kunde gå i mål som segrare i denna tävlingen för tredje gången. Kändes riktigt bra och kul! Jag och Eklöf var väl i en klass för sig detta race då näste man var ca 4,20 efter till mål. Också orienterarkille från OK Tyr. Tror jag hade några sekunder bättre tid än ifjol och eftersom banan enligt tävlingsledningen var ca 500 meter längre var det helt ok. Verkar som jag trivs bra i Kristinehamnskogen och det är väl inte konstigt då jag under Löjtnant Olssons befäl gick bärsärk genom de här skogarna mer än en gång i det militära…

Träffade också på ”Ölme-bonden” efter målgång som var där och tittade. Det var kul!