Igår kväll var det dags för final i nattjakta. Årjängs OK med Åke Dahl i spetsen hade strängat banorna vid Kjölen sportcenter alldeles vid norska gränsen. Det snöade och ganska kyligt blev det minsann i skogen då det inte gick att löpa ut någonstans i den risiga brötterrängen. Tycker det varit mkt brötig terräng på hela nattjaktaserien faktiskt. Går liksom inte att springa ut någonstans utan man får gå på halvfart och det är inte min melodi då jag bommar oavsett hur jag gör och behöver hög fart.

En erfarenhet rikare blir man ju iaf och det är alltid bra. Gjorde inte direkt något allvarligt försök att gå ikapp de löpare som var framför då jag märkte ganska snart hur terrängen såg ut. Jag och Sebastian som startade 10 sekunder bakom kom tillsammans och vi tog oss runt banan lugnt och sansat men missade ändå en del.

Andreas som gick ut i täten efter att ha tagit mest poäng efter alla deltävlingarna vann tillslut med lite stolpe in kanske man kan kalla det. Jörgen Ekman var nämligen först till målet men missade på något konstigt sätt att stämpla vid sista kontrollen utan sprang direkt till mål.

Återstår att se om det blir orientering till helgen då Ultra lång- DM går i Karlstad. Är lite sugen på att vara med men känner lite smärta på utsidan av knät. Eller strax ovanför knät, inget löparknä men lite kopplat till detta då det sitter i muskeln strax ovanför. Bestämmer mig ikväll hur jag gör närmaste dagarna. Kanske blir en signal till Henrik på hagapraktiken…

Karta med GPS rutt