Idag blev jag inlåst i min egen lägenhet. Eftersom jag var ledig nästan hela dagen så var jag hemma och fixade lite. Under tiden så bytte några hantverkare min ytterdörr. Det ska bytas ytterdörrar till alla lägeheterna i mitt bostadshus. Bra men när hantverkarna hade gått så skulle jag iväg på ett möte men jag kom inte ut för det gick inte att öppna dörren! Hantverkarna hade dessutom redan dragit så dom gick det inte att få tag i. Frågade grannen om han kunde testa med nyckel utifrån och det gjorde han efter att jag kastat ner nyckeln från balkongen. Det funkade inte det heller så jag fick försöka ta i och vrida upp låset inifrån. Tog i allt vad jag hade tills det gick i sönder men ut kom jag inte ändå, allt snurrade bara runt.

Ringde MMA-mannen och han kom till undsättning med en yxa i högsta hugg. Bra att man har vänner som ställer upp. Grannarna såg rädda ut och han hade lätt kommit genom dörren men han föreslog att jag först skulle ringa nån låssmed och kolla om dom hade tid. Sagt och gjort, en låssmed dök upp inom 10 minuter och fixade så att dörren kunde öppnas. Det kändes befriande. De hade tydligen satt i låset åt fel håll och nyckeln passade inte ens i låset. Låssmeden fixade dock nya nycklar åt mig som passade snabbt och smidigt. Han funderade på vad det var för skumt företag som hade installerat dörrarna och det undrar jag med. De ska få en räkning från låssmeden.

Hann precis på VVOK-träningen och allt var frid och fröjd men mötet missade jag.