Idag har jag provlöpt delar av tänkta Elitseriebanan i orientering som OK Jösse arrangerar 15-16 maj i Gunnarskog. Det var lördagens långdistans för herrarna jag testade. Tuff bana men helt klart omväxlande och fin terräng. Kommer bli hårt och häftigt. Många trötta ben på slutdelen av banan. Blir tufft att springa under 6 min/km. Tippar de bästa kommer ha mellan 5.45-5.55 i medelfart när tävlingen är avgjord. Tävlingen kommer samtidigt att vara World Ranking Event vilket innebär att tävlingen får lite extra status och ingår i Världsrankingen.

Missade lite trots att jag känner skogen men varje sten kan man inte ha koll på än så länge.

Blir ett antal vilodagar nu för mig då jag känner att jag behöver det. Ska också försöka mig på en tuffare träningsperiod efter vilan. Tar 3 dagar. Åker till STHLM imorgon. Blir trevligt, ska bla på bio. Lite häftigare att gå på bio där då bild och ljud är ett par snäpp vassare än i Arvika.

Ni har antagligen inte missat att en Arvikatjej blev mördad i STHLM. Fruktansvärt tragiskt. Alltid glade och positiva Erika, hon kommer vara saknad av många då hon var en riktig glädjespridare. Fotbollstjejen Erika var från Slärteg utanför Koppom. Jag var hemma hos henne några gånger och hon va hemma hos mig när jag bodde hos mor och far då vi umgicks en del för ca tio år sen. Vi hade en del gemensamma bekanta. Såg henne som hastigast i fredags kväll och sedan ett dygn senare var hon borta för alltid. Konstig värld vi lever i så ta vara på varje dag för man vet aldrig vad som väntar och tur är väl det…