Nu närmar det sig ett mästerskap i längdskidor. Vissa åkare som inte är på topp innan blir plötsligt favoriter på OS. På något sätt verkar vissa länders åkare alltid hitta formen fram till ett mästerskap. I stort sett alltid samma namn också. De lär ha riktigt bra träningsmetoder sista veckorna innan mästerskap. Jämför dessa resultatlistor med varandra så hittar ni Estländarna Veerpalu och Mae´s namn längre bak i listorna på långloppet än på traditionella VC veckan efter.

Är ganska övertygad om att klassen på vanligt VC är bra mkt högre än långloppscupen och tex åkare som Oskar och Alsgaard inte varit i topp på världscuptävlingen i Otepää som dessa två Estländare då blev. Dessutom var långloppet inte extremt långt och det var en del höjdmeter att ta så en långloppsåkare borde inte ha någon fördel av sin stakförmåga osv. Fattas väl bara att fd ryssen Mikhail Botvinov plötsligt dyker upp på OS med sin gode vän Hoffman.

Resultat WC

Resultat långlopp FIS – Marathon cup